Holstebro 750

750 musikere & medvirkende

25 koncerter & musikevents

20 venues

5 århundreders musik

30. SEP. - 6. OKT.

Klassiske Dage, Holstebro International Music Festival, finder sted fra mandag den 30. september til søndag den 6. oktober i 2024.  Festivalens fokus i 2024 er Holstebros 750-års jubilæum omkring Holstebro: ”Byen med Storbroen over Storåen”, hvor festivalen fejrer musikkens eminente brobyggeri, der belyses for folk i alle aldre historisk, geografisk, tværfagligt, genre-varieret og altid med særlig fokus på nye talenter, børn og unge.

Festivalen kan opleves fra Aarhus i øst til Thorsminde i vest. Klassiske Dage ser samtidigt frem til at markere 20-årsdagen for den gennemgribende renovering og donation af ”Knudsens”, den skønne koncertsal fra år 1900 med en uforlignelig og exceptionel akustik, der er festivalens hjerte

og hjemsted, og som blev givet som gave til

Knudsens sal fra år 1900, renoveret i 2004, festivalkoncert i 2023

Holstebro kommunes borgere i 2004 af Inger og Valdemar Birn. Begge dele fejres med en ”festival i festivalen”: Giacometti hyldes med koncerter, artist talks, masterclasses, bestillingsværker, i samarbejde med et bredt udvalg af lokale og regionale institutioner, museer, kirker og foreninger. 


DR-P2 musik har årligt siden 2006 transmitteret Klassiske Dages koncerter i Danmarks Radio. 

500 skolebørn og dansere fra Det Kgl. Teaters Balletskole, Holstebro i Aksel Nørgaard Salen på Musikteatret Holstebro.

2024 byder også på premieren af en udvidet jubilæumsversion af Sigurd Barretts børnekoncert med Det Kgl Teaters Balletskole, Holstebro og 500 børn fra kommunens skoler. Sigurd laver en særforestilling med fokus på Holstebro og skriver ”Marens sang”, med kærlig reference til Giacomettis statue, “Maren”, byens ældste og ypperste kultur-ambassadrice. 


Med musik fejrer vi også flere af de personligheder og mæcener, som stærkt har præget byen, og efterladt en uudslettelig arv med afgørende indvirkning.

Glæd jer til at høre disse kunstnere og mange flere i 2024

Harald Haugaard,

folkemusiker, Danmark

Christoffer Sundkvist,

klarinettist, Finland

Et genremæssigt samarbejdsprojekt om almuen, den vestjyske folkesjæl og folkemusik med Harald Hauggaard, der i sit kunstneriske udtryk bestandigt trækker på dybe rødder i den rige danske musiktradition, som han behandler nyskabende og vedkommende som ingen anden. Det ansete britiske musikmagasin ROOTS skriver: ”Haugaard is a brilliant fiddler, one of the very best in the world”.

Den finske klarinettist Christoffer Sundqvist er en af sin generations førende klarinettister og en hyppig gæst ved Klassiske Dage. Han har for nylig optrådt som solist, dirigeret af Esa-Pekka Salonen, i Elbphilharmonien i Hamburg og indspillet alle Spohrs klarinetkoncerter med NDR Philharmonikerne i Hannover.

Elina Vähälä,

violinist, Finland

Janne Thomsen, fløjtenist og 
grundlægger af Klassiske Dage

Blandt årets internationale gæster, er et gensyn med den i USA fødte, finske violinist Elina Vähälä, hvis karriere udspiller sig på de internationale scener, hvor hun har vundet stor ros hos både publikum og pressen som ”en bevægende, stilfuld og begavet musiker, hvis geniale teknik i lige mål er rig i ånden, følsom og fantasifuld” (Chicago Tribune). 

Janne Thomsen har på verdensplan etableret sig som en yderst succesfuld og efterspurgt solist og har høstet priser fra konkurrencer i Prag, Paris, Bayreuth, Rom, Wien og Boston. Hun er kunstnerisk leder af Klassiske Dage, som hun stiftede i sin hjemby I 2005.