Team

TEAMET BAG KLASSISKE DAGE

JANNE THOMSEN


Festivaldirektør og kunstnerisk leder


Nye henvendelser til Janne Thomsen

via producenten på um@klassiskedage.dk

Læs mere

Louise Boo


Medierådgiver


Louise Boo er journalist med tekst, video og foto i den journalistiske rygsæk.


press@klassiskedage.dk

Oliver Quast


Ekstern konsulent, OQultur


funding@klassiskedage.dkRASMUS HØJLUND 

SØRENSEN


Koordinator på

Klassiske Dages Børneprojekt


Læs mere


Mere om teamet

JANNE THOMSEN

Festivaldirektør og kunstnerisk leder

Klassiske Dages kunstneriske leder, Janne Thomsen, har et russisk kælenavn, der afspejler hendes internationale karriere: Jannotchka (udtales Jannitchka). Janne Thomsen har spillet meget med russiske musikere, men så sandelig også alle andre tænkelige steder i verden.

Hun påbegyndte sine musikalske studier i Holstebro som 4-årig og blev senere kåret som “Young Musician of the Year” i Danmark. Efter studier ved Royal Academy of Music i London og i solistklassen på Conservatoire de Musique de Paris fortsatte hun som prisvinder i fremtrædende fløjtekonkurrencer i Prag, Paris, Bayreuth, Rom, Wien, Paris og Boston.

Janne Thomsen grundlagde i 2004 Klassiske Dage – Holstebro International Music Festival i sin hjemby. I 2011 blev hun tildelt Holstebro Kommunes Kulturpris og Lionsprisen for dette arbejde. Festivalen, som har fået store roser af pressen, er vokset markant og sætter år for år helt nye dagsordener indenfor klassiske musik og kulturliv.

Fløjtenisten føler en tæt tilknytning til hjembyen: “En by med mottoet ‘Der er dråber af kultur i alt’ – jeg har rejst meget, men aldrig hørt om en by, der ligefrem har det som motto. Det er ret enestående og flot!”


Hendes personlige favoritmusik har hun ikke helt let ved at ramme ind, årets temakomponist, Carl Nielsen står med sin fabelagtige, ekspressive fløjtekoncert og den elskede “Tågen letter” højt på listen, men insisterer man, får man dette svar: “Jeg bliver nødt til at sige Bach. Når jeg har oplevet ting, der er så ubeskriveligt store, så som f.eks. da min datter blev født, så kan jeg kun omsætte det til Bach. Det er den komponist, der har det mest guddommelige islæt.”

“Der er helt klart magi i musikken – og man kan “rejse” med den i overført betydning. Det kender de fleste sikkert, når de hører en bestemt melodi, og pludselig befinder sig tilbage i tiden til en oplevelse fra barndommen, en ferie eller måske en ulykkelig forelskelse. Musik kan gøre folk “høje” og give dem kuldegysninger og lege med vores følelser.”

Som eksempel på denne leg og de stærke følelser, som musik kan sætte i værk, eksemplificerer Janne med en dans fra Spanien.


“Der findes i den klassiske musik en dans, der hedder Sarabande. Den blev forbudt i Spanien i 1600-tallet under inkvisitionen. Man kunne jo ikke have, at damerne besvimede og skulle have lugtesalt, og at herrerne mistede besindelsen.

Fordi musik har kunnet vække disse følelser hos mennesker, er den gennem tiderne blevet betragtet som yderst dekadent af diverse religioner. Derfor har der været, og der er stadig nogle steder, strenge regler for hvordan musik bliver accepteret i forbindelse med religion – hvis overhovedet.


Musikken er ikke konkret – den er abstrakt – og deri ligger en del af mysteriet eller faren,” siger Janne Thomsen.


UFFE MUNKGAARD

Producent

Uffe Munkgaard har siden 2013 været en del af Klassiske Dage, først som regissør og siden 2015 som producent. Han er uddannet fagottist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og var fra oprettelsen i 1988 til lukningen i 2012 ansat i Det Jyske Ensemble. Siden har Uffe uddannet sig som leder og senest som organist fra Kirkemusikskolen i Vestervig. Til daglig virker han som organist.


Fagotten varetages stadig med jævne mellemrum i bl. a. Orkester MidtVest og  kammermusik.


Uffe Munkgaard arbejder tillige som korleder og underviser desuden på flere musikskoler samt Orkesterefterskolen i Holstebro i fagot og kammermusik.um@klassiskedage.dk

+45 25 34 25 96

LOUISE BOO

Medierådgiver

Louise Boo er journalist med tekst, video og foto i den journalistiske rygsæk.

Er selvstændig i Louise Boo og står altid klar med pennen til en god historie eller parat bag kameraet, når en event skal dækkes.

 

Før hun vendte tilbage til Holstebro har hun været bosat i Mongoliet og Mellemøsten som freelance journalist. Mens rejsefeberen har fortaget sig en smule er fortællefeberen intakt. Siden 2013 har den stået på storytelling visuelt og på skrift i Holstebro og omegn med et stort engagement inden for sportsklubber, lokale virksomheder, foreninger og velgørenhedsorganisationer mm.


press@klassiskedage.dk

+45 22 58 22 99

Rasmus Højluind Sørensen er fra 2022 koordinator på den store familiekoncert med skolebørn fra Holstebros skoler.


RASMUS HØJLUND SØRENSEN

Koordinator på Klassiske Dages Børneprojekt

Bestyrelse og administration

Michael Bjørn Nellemann

Bestyrelsesformand

Michael Bjørn Nellemann har siden 2021 været bestyrelsesformand for Klassiske Dage. Han kommer med et imponerende CV og mange års erfaring fra ledende stillinger inden for kunst og kultur – lige fra job som selvstændig kunstauktionarius til posten som kultur- og presseråd ved den danske ambassade i Paris og til stillingen som hofchef for Prins Henrik.henvendelse via producenten um@klassiskedage.dk

Administration


Klassiske Dage

Holstebro International Music Festival

Bisgårdmark 16

DK-7500 Holstebro

CVR-nummer: 35150331

VAT number: DK-35150331

Vestjysk Bank: 7600 – 1547835Link til GDPR

Bestyrelse


Formand:

Michael Bjørn Nellemann

Næstformand:

Helle Sigh, museumsdirektør,

Struer Museum

Kasserer:

Kurt Villadsen, tidl. revisor, Holstebro

Sekretær:

Tom Uldall, advokat, Holstebro

Frivillige


Klassiske Dage er helt afhængig af frivillige til de mange praktiske opgaver.


Meld dig gerne!


Staben af frivillige består pt. af:


Inge og Peter Bækgaard

Anette og Michael Böss

Gerda Helweg Larsen

Kirsten og Leon Kirketerp

Jørgen Møller

Lilly Møller

Beth Schreiber

Else Hjortbak

Elisabet Christensen

Kirsten Henriksen

Hanne Sønder


Vi skylder alle frivillige en stor tak for deres vedholdende, engagerede, velorganiserede og vedholdende indsats, ligesom vi skylder LIONs, Nordvestjysk Musikkreds og Holstebro stor tak for deres mangeårige støtte til festivalen.