Nyheder

NYHEDER

Få nyhedsbreve og info på mail om kommende arrangementer fra Klassiske Dage.

Klik her


Klassiske Dage præsenterer navnene ved festivalen 2023


Klassiske Dage præsenterer de første 13 medvirkende, når festivalen byder inden for til klassisk musik af international karat kombineret med et væld af alle de unge talenter, der fostres i Holstebro og resten af Danmark.

 

Ved festivalen kan man opleve det finske klaver-unikum og festivalkomponist, Olli Mustonen, det serbisk-fødte stjerneskud Maja Bogdanovic på cello, den følsomme og virtuose, finske guitarist, Ismo Eskelinen og den garvede engelske violist, Daniel Rowland, som bringer suset fra verdens store koncertsale til Holstebro.

 

Danske og lokale ensembler og musikalske kræfter som Ensemble MidtVest, Det danske Ungdomsensemble - DUEN samt Orkester MidtVest er med til at løfte de musikalske oplevelser helt ud over scenekanten i både traditionelle og innovative formater, mens Sigurd Barrett inviterer børn og barnlige sjæle på en musikalsk rejse i et inddragende univers med humor, leg og latter .

 

Se mere om de medvirkende her. 






Det er med stor stolthed at Klassiske Dage for anden gang kan byde velkommen til klaverfænomenet, Olli Mustonen, som tillige er årets festivalkomponist. Han er kendt fra alverdens koncertsale, ikke mindst det prestigøse Wigmore Hall i London, hvor han som én af få har haft sin egen koncertserie.


JULESTJERNERNES KONCERT


Lions Club Holstebro har en 20-årig tradition foruddeling af julestjerner til beboerne påHolstebros plejecentre v. Jørgen Møller.Inspireret af denne smukke gestus, så

startede Klassiske Dage, v. fløjtenist JanneThomsen og pianist og underviser, JacobLidåkra fra OrkesterEfterskolen, et samarbejdemed Lions i 2021, som et fælles tiltag, hvor vibragte ”Julestjernernes koncert” ud på plejecen-tre i Holstebro, for at akkompagnere blomsternefra Lions med musik og julens toner.



NÅR ORDENE SVIGTER, TAGERMUSIKKEN OVER


Programmet handler om N. Peter Thomsen, tidl.Thomsens Bogtrykkeri, fhv. bestyrelsesmedlemaf Musikteatret Holstebro, Holstebro Musikskoleog tidl. medstifter og arr. af JASS festivalen iHolstebro. Diagnosen alzheimers faldt i år 2011,og Peter Thomsen har de seneste to år boet på plejehjem. Udsendelsen handler om Peters glæde ved musikken, som han deler med sin datter, Janne Thomsen, i sammenspil for fløjteog mundharpe. sange, som de øver og spiller sammen.


P2 Koncerten (Sendt 3. okt. 19.20):
Hør eller genhør Klassiske Dages åbningskoncert:
Stækkede Vinger.

Spillet på Knudsens i Holstebro 29. sep. 2022


P2 Koncerten (Direkte transmitteret 28. sep. 19.20):

Hør eller genhør Klassiske Dages cross-oversamarbejde med Jazz Nights:

Fine Feathers -  birds know no borders

Opført i Nørrelandskirken i Holstebro den 28. sep. 2022

Klassiske Dages juleshow varmer op med besøg på lokale plejehjem


Igen i år vil Klassiske Dage i samarbejde med Lions Club Holstebro spille for lokale plejehjemsbeboere som optakt til årets julekoncert i Nørrelandskirken.


Klassiske Dage byder traditionen tro på julestemning og et glædeligt gensyn med Holmens Vokalensemble under ledelse af Slotsorganist, Jakob Lorentzen, en talentfuld trio fra OrkesterEfterskolen og Janne Thomsen på fløjte. Det foregår i Nørrelandskirken tirsdag 29. november kl. 19:30.


Årets inviterede litterære gæst er Lone Hørslev, opvokset i Holstebro og aktuel med den flot anmeldte bog “Halvt i himlen”. OrkesterEfterskolens Kor ledes i år af Asbjørn Faleide Fristad, som ud over at være meget dygtig kordirigent også er skolens forstander. Der vil være masser af hjertevarm musik, som fejrer julen samt værker af den prisbelønnede ukrainske komponist Valentyn Silvestrov og Claude Debussy.


Efter sidste års meget positive oplevelser vil Klassiske Dage igen i år besøge lokale plejehjem for at spille og synge sammen med beboerne, alt sammen som optakt til julekoncerten og for at sprede juleglæde hos dem, som ikke selv kan møde op til koncerten i kirken.


De gratis mini-koncerter på plejehjemmene afvikles i samarbejde med Jørgen Møller og Lions Club Holstebro, som har en årelang tradition for at uddeling af julestjerner til beboerne på plejecentrene. I Vemb og Ulfborg er det Lions Club Ulfborg, som sponsorerer julestjernerne.


Ved koncerterne på plejecentrene spiller Janne Thomsen fløjte, akkompagneret af pianist Jacob Lidåkra, som til daglig er lærer på OrkesterEfterskolen.


I år udvides projektet på to måder, nemlig ved at inkludere unge talenter fra OrkesterEfterskolen sammen med Janne Thomsen, Jakob Lidåkra, Jørgen Møller og, desuden vil koncerterne i år strække sig over 2 dage på alle Holstebros plejehjem med den vestlige del af kommunen Vemb og Ulfborg nu inkluderet.


- Vi ser alle frem til at spille både julemusik samt kendte værker af blandt andet Carl Nielsen og Schubert. Programmet indeholder også to fællessange, nemlig: ”En rose så jeg skyde” og ”Dejlig er Jorden”, som det vil glæde os at synge sammen, siger Janne Thomsen, fløjtenist og kunstnerisk leder af Klassiske Dage-festivalen i Holstebro.

Forfatter, Lone Hørslev

Foto: Les Kaner

Janne Thomsen forventer allerede nu, at jule-konceptet vil blive udvidet endnu engang næste år.


- I 2023 påtænker vi endnu en udvidelse, så vi også får den østlige del af kommunen med. Her skal vi til Vinderup for at bringe musik og juleglæde ud til de, der ikke kan være med til julekoncerten i Nørrelandskirken, siger hun.


Klassiske Dages julekoncert i Nørrelandskirken har de seneste år spillet for fuldt hus. I skrivende stund er der næsten udsolgt, så det er sidste udkald, hvis man vil sikre sig en billet.


FAKTA om plejecenter-koncerter


Klassiske Dage afvikler 29. november sin årlige julekoncert i Nørrelandskirken. Som optakt turnerer Klassiske Dage med et forkortet program på plejecentrene Thorshøj, Mellemtoft, Parkvænget, Beringshaven og Alstrup Friplejehjem.

Som noget nyt i år, glæder det os også at kunne lægge vejen forbi Vemb og Ulfborg den 28. november og 1.december. I år 2023 håber Klassiske Dage at kunne få Vinderup med også.

På plejecentrene spiller Janne Thomsen (fløjte) og Jacob Lidåkra (klaver) samt talenter fra OrkesterEfterskolen:

Mandag eftermiddag (28. november) spiller: Asta Bundgaard Wanscher, cello, 16 år, fra Allerød, Christian Byskov, guitar 16 år, fra Hørsholm, Frederik Kjærsgaard Flinker, violin, 16 år, fra Daugård, Elmer Uldal Vildersbøll, cello, 15 år, fra København og Carl Frölich, klaver, 17 år, fra Ærøskøbing .

Torsdag eftermiddag (1. december) spiller: Erin Holm, cello, 15 år, fra Rønne, Johan Thor, guitar, 15 år, fra Vildbjerg, Alva Lissau-Jensen, violin, 15 år, fra Gudhjem, Anders Sahner Ockelmann, cello, 16 år, fra Nivå, Maria Langenbach, klaver, 16 år, fra Hannover.



Se omtalen i Dagbladet Holstebro Struer

19. nov. 2022

Sigurd Barrett og 270 børn fejrer FN’s Naturvidenskabens År sammen med unge talenter og festivalsolister


Årets Klassiske Dage-familiekoncert bliver en fejring af naturvidenskaben – og en hyldest til børns nysgerrighed og begejstring.


Alle søde børn ved, at man skal lave sine lektier. Det har Sigurd Barrett også gjort forud for årets Klassiske Dage-familiekoncert: Sigurd har skrevet en ny bog: ”Sigurd og naturvidenskaben” og har skrevet 16 nye sange, som bliver en del af årets show for hele familien.


Her bliver store spørgsmål taget op i anledningen af, at 2022 er FN’s ”Naturvidenskabens År” – altså på en måde, så det foregår i øjenhøjde med børnene: Hvad er musik? Hvad er lydbølger? Hvordan opstod verden? Kan man synge og danse en dans om atomer? Og hvorfor er det så vigtigt, at vi lærer at passe godt på vores forunderlige klode?


- Naturvidenskab handler om at pirre nysgerrigheden. Det giver os også en mulighed for at tale om de store klimaspørgsmål, og hvad vi kan gøre ved det. Vi kan bede til Gud om, eller vi kan lege struds, men der er nok desværre ingen vej udenom, at vi skal gøre noget selv. Og man behøver jo ikke få det dårligere af at være lidt mere klimabevidst: Jeg er jo ligeglad med, om jeg skal køre på benzin, el eller brint, når bare jeg kommer til Holstebro, siger Sigurd Barrett.


Familiekoncerten i Musikteatret Holstebro 30. september inddrager et par hundrede børn fra Holstebro Kommunes skoler, som øver sig forud for koncerten for at lære Sigurds nye sange, så de kan udgøre entertainerens kæmpekor på scenen.


- Børnene, dem der synger på scenen, er jo fremtiden. Der er noget meget sundt i at lave sådan et projekt, siger Sigurd Barrett.


Han glæder sig til at gense Holstebro og Klassiske Dage, som afvikles for 18. år i træk – alle år med Sigurd Barrett som et højt skattet bindeled mellem børn og musik.



- Det er meget vigtigt for os, at det ikke bliver en ”børnekoncert”, men en ”familiekoncert”. Man kunne godt lave et show, hvor børnene sad og jublede, mens forældrene sad og kikkede på klokken og tænkte: ”Hvornår slutter det her?” – men vi har altså lagt vægt på, at det skal være interessant for hele familien. Og der har altid været god opbakning i salen fra både børn, forældre og bedsteforældre, siger Sigurd Barrett.


Klassiske Dage har tradition for at lade nogle af solisterne gæsteoptræde ved familiekoncerten, ofte sammen med børnene på scenen. Og Sigurd Barrett er også flink til at invitere lokale talenter fra Balletskolen og Musikskolen på scenen, blandt andet for at inspirere børn til at bevare deres umiddelbare begejstring for musik – og blive ved med at synge, spille og danse.


Ofte er det svært at se, hvem har det største smil, når børnene er på scenen: Børnene selv eller Sigurd?


- Vi er jo led i en kæde, og engang var der nogen, der gav mig en chance for at optræde, så jeg vil gerne ”give det videre”, så vi kan bevare fødekæden af talenter. Derfor er jeg også glad for at give nogle af talenterne en chance for at optræde for en fyldt sal i Musikteatret. Og selv om man ryster og er nervøs – sådan var det jo også for mig – så er det måske lige netop dét, at man står der på scenen, som gør, at man holder fast i at øve sig og blive dygtigere, siger Sigurd Barrett.


Klassiske Dages familiekoncert ”Sigurd og naturvidenskaben” finder sted i Musikteatret Holstebro fredag 30. september kl. 16 og varer cirka en time. Billetter kan bestilles på KlassiskeDage.dk eller i Musikteatret.


18. sep. 2022

Holmens Vokalensemble

og slotsorganist, Jakob Lorentzen

- Lions Club Holstebro og Klassiske Dage har i længere tid arbejdet sammen, og jeg blev derigennem af Jørgen Møller, opmærksom på, at Lions har en skøn og hjertevarm tradition med at give en julestjerne til alle beboerne på byens plejehjem. Jørgen Møller er også én af Klassiske Dages trofast støtter og hjælper til ved den store festival i oktober, og vi fik sammen idéen til at bringe uddrag fra Klassiske Dages julekoncert til plejehjemsbeboerne - en slags ”Julestjernernes koncert” - samtidigt med julestjernen bringes til beboerne, et tiltag, årligt arrangeres af Lions ved Ole Kjeldsen og Jørgen Møller. Det glæder jeg mig rigtig meget til, siger Janne Thomsen.


Klassiske Dage og Lions Club Holstebro varmer op til årets julekoncert med mini-turné på byens plejehjem


Tirsdag 30.november er Klassiske Dages julekoncert tilbage med Holmens Kantori og Lotte Heise som årets gæst. Uddrag fra koncerten bliver spillet på fire plejehjem som optakt til koncerten.


- Lions Club Holstebro og Klassiske Dage har i længere tid arbejdet sammen, og jeg blev derigennem af Jørgen Møller, opmærksom på, at Lions har en skøn og hjertevarm tradition med at give en julestjerne til alle beboerne på byens plejehjem. Jørgen Møller er også én af Klassiske Dages trofast støtter og hjælper til ved den store festival i oktober, og vi fik sammen idéen til at bringe uddrag fra Klassiske Dages julekoncert til plejehjemsbeboerne - en slags ”Julestjernernes koncert” - samtidigt med julestjernen bringes til beboerne, et tiltag, årligt arrangeres af Lions ved Ole Kjeldsen og Jørgen Møller. Det glæder jeg mig rigtig meget til, siger Janne Thomsen.


Den lille julekoncert-turné finder sted mandag i 29. november og omfatter, på anbefaling af kommunens Social og Sundhed/Ældreplejen, besøg på fire plejehjem, hvor fløjtenisten Janne Thomsen og den svenskfødte pianist Jakob Lidåkra bla. vil spille uddrag af årets julekoncert.


- Vi spiller noget julemusik, og der bliver mulighed for, at vi kan synge sammen. Og så spiller vi også lidt klassisk musik, på den til os anbefalede længde på en halv time per koncert hvert sted, fortæller Janne Thomsen.

Dagen derpå, tirsdag 30. november, afvikler Klassiske Dage den egentlige julekoncert i Nørrelandskirken. Det bliver atter med deltagelse af det fantastiske kor fra Holmens Kirke, Holmens Vokalensemble under ledelse af organist Jacob Lorentzen. Årets julefortælling bliver med Lotte Heise og koret får ekstra stemmekraft af de dygtige unge korsangere fra Orkesterefterskolen i Holstebro. Og musikalsk bliver der også i år indslag fra Klassiske Dages kunstneriske leder, fløjtenist Janne Thomsen, der har spillet med Jakob Lorentzen i mange år.


- Julekoncerten handler selvfølgelig om julen, så vi skal spille og synge julemusik. Men der bliver også et par klassisk indslag med musik af Bach og Händel. Mange af de julesange, vi kender og synger derhjemme, er jo skrevet af klassiske komponister, så det hænger naturligt sammen, fortæller Janne Thomsen.  Musik af Bach bliver bla. Spillet af den 9-årige klaver-elev fra Musikskolen, Carl Vestergård Follesen, som fornyligt også medvirkede så flot ved Sigurd Barretts store børneprojekt for Klassiske Dage anno 2021.


Mellem musikindslagene vil forfatter Lotte Heise fortælle en julehistorie, der indrammer næstekærligheden på fornemmeste vis, og hvor alle kan være – også børnene.


- Jeg mødte Lotte Heise i forbindelse med et tv-program engang, som vi begge medvirkede i. Hun elsker også klassisk musik og er blandt andet vært på et program om opera i DR P2, så jeg er glad for, at hun vil komme til julekoncerten og fortælles os om en egen historie om næstekærlighed og julen, siger Janne Thomsen.


Lotte Heise er aktuel med en ny bog, ”Min tro og mig”, som kan tilkøbes signeret efter koncerten i Nørrelandskirken.


Praktisk information om julekoncerten og henvisning til billetsalg kan findes på www.klassiskedage.dk.



OBS: Seneste julekoncert var helt udsolgt, så husk at bestille i god tid.

Janne Thomsen

stifter af Klassiske Dage

Holstebro på landkortet: Et talent giver tilbage til byen


Gennem Klassiske Dage spreder Janne Thomsen glæden og kendskabet til den klassiske musik og giver tilbage til sin fødeby, Holstebro. – En by, som ifølge fløjtenisten markerer sig som et markant kulturelt fyrtårn, og som har en særlig betydning for hendes musikalske opvækst.

Hun var fire år gammel, da hun startede på musikskolen i Holstebro. Siden da er det gået støt fremad, og den talentfulde fløjtenist har slået sit navn fast i både ind- og udland. 

 

I denne uge kan Klassiske Dage med Janne Thomsen i spidsen byde velkommen til den årlige musikfestival. Som stifter og kunstnerisk leder af festivallen, er et af målene at give publikum en unik mulighed for at opleve klassisk musik. Og med 17 år på bagen har Klassiske Dage formået at sætte et stort aftryk. 


”Festivalen har siden 2005 udviklet sig helt enormt og kan vel betegnes som en integreret del af Holstebros kulturprofil og en væsentlig faktor i byens og hele Kommunens udvikling som en levende kulturby”, siger Janne Thomsen.

 

I år er temaet ”Nostalgi”, og som altid er der noget for enhver smag med et bredt spekter af kunstnere. Janne Thomsen håber, at andre gennem Klassiske Dage kan få indsigt i musikken og nyde den på tæt hold:

 

”Feltet spænder fra de helt unge stjerner til miljøets allerstørste nestorer, som ved festivalen deler deres viden og kunnen ud til nye generationer og dansk-baserede talenter. Selv håber jeg at kunne dele glæden ved musikken – og især glæden ved at opleve musikken live”.

 

Janne Thomsens engagement har Holstebro og omegn kunne mærke gennem de mange år, festivallen har bragt alt det bedste inden for klassisk musik til byen. For hende er det vigtigt, at det er Holstebro, som lægger ramme til festivallen og på den måde tilfører byen og området værdi.

 

Det er naturligt, at Klassiske Dage er placeret i Holstebro, da det er her jeg har mine rødder”, siger Janne Thomsen og tilføjer:

 

Jeg håber Klassiske Dage understreger rollen som et markant kulturelt fyrtårn, hvis lys forhåbentligt når langt ud over kommunens grænser, hvor jeg gerne ser Klassiske Dage, Holstebro, optræde som ambassadør for Holstebro både nationalt og internationalt”.

 

Du kan se programmet for dette års festival her: https://klassiskedage.dk/da/festival-2021/festivalprogram-2021

 

Fakta om Klassiske Dage:

  • Musikfestivallen forløber fra 26. september til 3. oktober
  • Musikfestivallen tager udgangspunkt i klassisk musik, men inddrager også andre musikalske genrer samt inviterer publikum til projekter i grænselandet mellem forskellige kunstarter
  • Klassiske Dage er gennem tiden blevet besøgt af P2, DR, Norddeutscher Rundfunk og Tysklands store internationale TV-station, Deutsche Welle.
  • Klassiske Dage arbejder blandt andet sammen med OrkesterMidt og ReMUS ved MKG MidtVest og MGK Øst, samt koncerter med de talentfulde konservatorierstuderende i Dansk Ungdomsensemble i hele kommunen, som rækker ud i region MidtVest fra Aarhus til Thorsminde
  • Janne Thomsen, der står bag festivallen, har studeret på Royal Academy of Music i London, Pariserkonservatoriets solistklasse og har vundet et væld af internationale konkurrencer og priser

 

Louise Boo

Kommunikationsspecialist

Tlf. 22 58 22 99

Færchfonden

Janne Thomsen og Anders Mogensen

Stiftere af Klassiske Dage og Jazz Nights

Siden 2005 har Klassiske Dage fyldt Holstebro med live-koncerter i dagene omkring 1. oktober. I år
begynder den levende musik allerede 26. september – og det endda med debut for en helt ny festival: Jazz
Nights.


Den nye jazz-festival lægger ud med jazz-koncerter og vil hen over ugen mødes med musikerne fra Klassiske
Dage, sådan at hele ugen bliver jazz, klassisk og spændende musikalske koncerter mellem de to genrer.

Nyt, tæt samarbejde mellem jazz og klassisk: - Holstebro er en smeltedigel
af musik og kultur


Anders Mogensen og Janne Thomsen har længe samarbejdet om jazz og klassisk
musik. Nu får jazz’en sin helt egen festival i Holstebro.


Manden bag Jazz Nights er trommeslager Anders Mogensen, som har trådt sine barnesko i Holstebro, og som de seneste godt 20 år har undervist på musikkonservatoriet i Odense.

- C-dur-skalaen er den samme, uanset om du er jazz-musiker eller spiller klassisk. Der er mange forskelle, men vi kan også skabe et fælles rum og på den måde bygge noget helt nyt og spændende, siger Anders Mogensen.

Klassiske Dages kunstneriske leder Janne Thomsen er klassisk uddannet, professionel fløjtenist. Men hun holder også meget af jazzmusikken. Og de to genrer er såmænd ikke så fremmede for hinanden, når man kigger på historien.

- Jazz er opstået i USA, men den er udsprunget med inspiration fra de europæere, som bragt musik af Mozart, Bach og så videre med til den nye verden, forklarer Anders Mogensen, mens Janne Thomsen supplerer:

- Når man hører eksempelvis Duke Ellington, kan man godt høre inspirationen fra den klassiske musik. Det gælder i øvrigt også den anden vej: Ravel, som vi skal høre til flere Klassiske Dage-koncerter i år, rejste rundt i USA og var meget begejstret for jazz, som inspirerede ham.

Jazz Nights-festivalen er inspireret af Klassiske Dage, som Anders Mogensen har gæstet både som solist ved nogle af koncerterne og blandt andet også som gæstelærer og projektleder på rytmiske musikindslag med deltagelse af lokale elever fra den konservatorieforberedende MGK-uddannelse.

De to musikere har også som en del af Klassiske Dages projekt ”North Around The Baltic Sea”, spillet i Norden, men faktisk begyndte samarbejdet for mange år siden i Holstebro, hvor både Anders Mogensen og Klassiske Dages kunstneriske leder Janne Thomsen var børn og fik undervisning på Holstebro Musikskole.


- Vi spillede begge i ”Holstebro Garden”. Der skete i det hele taget en helt masse, både musikfagligt og socialt, som gjorde, at det var virkelig fedt at gå på Musikskolen. Det var med til at motivere én til at øve sig, så man kunne komme med ud for at spille koncerter med de andre, fortæller Anders Mogensen.

Anders og Janne blev optaget på MGK-hold i Holstebro, men trods et stort talent, var ingen af dem sikre på, at de skulle ende med at blive professionelle musikere, husker Janne Thomsen:

- Der var nok lidt længere til København dengang, og man rejste ikke traditionelt så langt væk til masterclass eller koncerter . YouTube var der jo heller ikke, så det var sværere at spejle sig i andre. Vi øvedevanvittigt meget, men jeg turde ikke rigtigt drømme stort, fortæller hun.

For hende og for Anders Mogensen kom det store gennembrud efter videre musikstudier i udlandet: Janne Thomsen har studeret i London og Paris, mens Anders Mogensen rejste til USA for at læse på Berkeley-universitet i Californien.

- Jeg var jo uddannet inden for klassisk slagtøj, men det underviste man ikke i på Berkeley, så jeg spillede på mit trommesæt og blev bekræftet i, at ”det er dét her, jeg vil!”. Og sjovt nok, så var jeg jo strengt opdraget på Holstebro Musikskole i eksempelvis at holde trommestikkerne på en helt bestemt måde, og så fik jeg at vide på Berkeley, at det var netop også sådan, at bee-bop-trommeslagerne oprindeligt holdt stikkerne. Og så gik det hele ”full circle” for mig, fortæller Anders Mogensen.

En af de væsentlige grunde til, at Janne Thomsen stiftede Klassiske Dage, var netop, at hun ville sikre sig, at unge talenter i Midt- og Vestjylland skulle have let adgang til at møde musikalske stjerner, både for at blive inspireret af musikken og for at lære af de professionelle ved eksempelvis master classes.


Den idé vil Anders Mogensen bygge videre på med Jazz Nights.

- Lige som Klassiske Dage vil jeg trække på mit netværk af musikere og invitere dem til Holstebro, så vi får hele spektret fra de unge talenter og til de internationale solister. Og så er Holstebro bare den her smeltedigel af tværfaglighed på kulturområdet, så jeg glæder mig utroligt meget til samarbejdet med Klassiske Dage, siger Anders Mogensen.

Mens Jazz Nights lægger ud, så vil der i løbet af ugen også være forskellige cross-over-indslag i udvalgte koncerter: Koncerten i Nørrelandskirken onsdag den 29/9 er mødet mellem klassisk, folkemusik, jazz og tango eller eksempelvis hører vi en uropførelse af jazzpianisten Artur Tuznik i Klassiske Dages åbningskoncert 30/9.

Blandt andet vil den klassiske klarinettist, Christoffer Sundqvist, være gæstestjerne ved jazz-koncerten ”In memoriam Ellington”. Den finske musiker har gæstet Holstebro flere gange som solist på Klassiske Dage. - Christoffer er vokset op i ”udkants-Finland”, så han følte også, hvordan det var at være langt fra hovedstaden og gå med drømmen om at nå videre med musikken. Jeg glæder mig meget til at se alle musikerne til prøverne, så festen kan begynde, siger Janne Thomsen.

Jazz-koncerten med deltagelse af Christoffer Sundqvist spilles på ”Underhunden”, spillestedet i kælderen under Fox & Hounds / Hotel Schaumburg i Holstebro, lørdag 2. oktober kl. 12.


Hele programmet for både Jazz Nights og Klassiske Dage kan ses på www.klassiskedage.dk, hvor der også er link til billetbestilling.

- Jeg håber, at mange vil opleve Jazz Nights og Klassiske Dage som én sammenhængende kulturoplevelse, hele ugen igennem. Og jeg håber især, at mange vil være åbne for nye impulser og komme ind for at høre både jazz OG klassisk. Janne og jeg har inviteret nogle af de dygtigste solister til byen - og uanset, hvilken musikgenre man ellers plejer at høre mest af, så tør vi godt garantere, at man kan få en rigtig god LIVE-musikoplevelse, slutter Anders Mogensen.

Interview: Thomas Maxe

Marcelo Nisinman

bandoneon

Klassiske Dage er klar til fest: Klassiske mesterværker, sydamerikanske rytmer, jazz og filmens nostalgi


Klassiske Dage – Holstebro International Music Festival afvikles i år 26. september – 3. oktober under temaet ”Nostalgi”og byder velkommen til Jazz Nights.

For 17. år i træk afvikler Klassiske Dage sin musikfestival i Holstebro. Årets tema er ”NOSTALGI”.

Musikalsk vil festivalen byde på kendte mesterværker og originale værker, der på hver sin vis belyser årets tema, samt cross-over, tango, folkemusik og sydamerikanske rytmer, spillet af danske og internationale kunstnere fra den klassiske verden. I år vil der også være et udvidet samarbejde med jazztrommeslager Anders Mogensen, som kommer hjem til sin fødeby Holstebro for at forestå et stort program for jazzmusik.


Klassiske Dages stifter og kunstneriske leder, fløjtenist Janne Thomsen glæder sig til at byde velkommen til festivalen, som i år er tilbage med fuldt program oven på sidste års corona-reducerede festival.

- Siden coronaen har holdt sit indtog, har jeg hørt flere sige: ”Jeg vil bare gerne have mit gamle liv tilbage”, så, jo, man kan godt føle nostalgi i den henseende, mener jeg, siger Janne Thomsen om årets Nostalgi-tema.

- I nostalgien opfattes ”nu’et” kontra ”det, der var”, men jeg observerer, at det faktisk er i ”nuet”, at man føler sin egen nostalgi om det, der var. Nostalgi er den varme, fuzzy følelse, som vi fornemmer, når vi tænker på gode minder fra vores fortid. Det kan føles bittert sødt - for det meste lykkeligt og trøstende, men med et strejf af tristhed, at hvad vi end husker, er tabt på en eller anden måde, siger Janne Thomsen og tilføjer:

- For tiden er vi meget opmærksomme på at leve i nu’et, ja, skabe nærvær og det tilstræbes at være fri og sorgløs, lige her og nu. Den indiske forfatter og digter Vikram Seth har skrevet: “Nogle gange synes jeg for mig selv at vandre rundt i verdenen blot for at samle materiale til fremtidig nostalgi." 

Valget af Klassiske Dages ”Nostalgi”-tema blev også inspireret af tangoen, da det netop er 100-året for argentinske Astor Piazzolla, kendt for at spille på bandoneón, en særlig argentinsk harmonika. Det glæder derfor helt særligt Klassiske Dage at kunne præsentere argentinske Marcelo Nisinman, der som barn spillede bandoneón for Astor Piazzolla i Buenos Aires. 

Ved torsdagens åbningskoncert ”Future nostalgia” vil være musik af den amerikanske komponist Missy Mazzoli for ensemble og elektrisk guitar. Desuden vil man kunne opleve Guillaume Connessons eksplosive Techno Parade og en blues af Maurice Ravel opført m. Christina Åstrand, Christoffer Sundqvist, Alberto Mesirca , Irina Zahharenkova og Janne Thomsen. Der sluttes af med jazzpianist Artur Tuzniks uropførelse for alle medvirkende i ”Past, present & future”, i et program, som forbinder datid over i nutiden med megen fri fantasi og et fremtids-sproget udtryk.

Lørdagskoncerten på spillestedet ”Knudsens” har titlen “Erindringens katedral”, hvor vi kaster et længelsfuldt blik bagud, rendyrket nostalgi, hvor vi blandt andet skal høre Christoffer Sundqvist, Sanna Ripatti fra Ensemble Midtvest og Irina Zahharenkova og i Jörg Widmanns “Es war einmal…” og et af romantikkens vægtige og storslåede værker af Chopin, nemlig hans 24 Preludier, hvor mange vil kunne genkende regndråbe preludiet.

Nostalgi er ofte udtrykt i film. Det har gennem tiderne skabt meget vidunderlig musik, som OrkesterMidtVest og Region Midtjyllands Ungdomssymfoniorkester fremfører med Christina Åstrand i spidsen, ledet af Henrik Vagn Christensen. Vi skal høre udvalgte highlights lige fra Hollywood-kendinge så som John Williams’ ”Star Wars” og ”Schindler’s List” og yderligere har tre kompositionsstuderende fra danske og skotske konservatorier skrevet hver deres udgave til samme animation fra 2020 udlånt fra Den Danske Filmskole.

I år er der også i fokus på et andet samarbejde med Holstebro Kulturhistoriske Museer – nemlig Strandingsmuseet ”St. George” i Thorsminde - blandt fire danske museer, der blev nomineret til den prestigefyldte ”European Museum of the Year Award 2019”.

I 1811 strandede to engelske skibe: 1400 omkom, kun syv overlevede og i 1980’erne blev skibene bjærget fra havbunden. Vi skal høre et oplæg omkring dykningens historie efterfulgt af argentinske Golijov’s poetiske ”Fishtales” samt en duo over kendte Beethoven melodier fra 1817 for fløjte og guitar, som en hilsen til museets 2 fløjter fra 1811. Fremført af den italienske guitarist Alberto Mesirca, Janne Thomsen og Marcelo Nisinman - i Piazzolla’s ”Oblivion”.

I år lanceres et nyt, forstærket samarbejde med den internationalt kendte jazztrommeslager og bysbarnet Anders Mogensen, der med sig bringer venner så som Kresten Osgood, Jakob Bro, Mathias Heise og Artur Tuznik.

Det glæder Klassiske Dage at præsentere ”Jazz Nights”, der byder på fabelagtige optaktskoncerter fra søndag 26. september, med vægt på fælles cross-over projekter, hvor jazz og den klassiske musik mødes på midten. 

Det bliver i øvrigt endnu et nostalgisk gensyn for Janne Thomsen og Anders Mogensen, som har kendt hinanden som børn på musikskolen; begge var medlemmer af den store Holstebro Garde, og i dag bygger de en bro i grænselandet mellem de to musikarter i samarbejde med Subhuset, Struer Jazzclub og Holstebro Musikskole.

Velkommen til Klassiske Dage 26. september – 3. oktober. Billetsalget er i fuld gang på KlassiskeDage.dk

FAKTA: Klassiske Dage – Holstebro International Music Festival

  • Klassiske Dage er grundlagt i 2005 af fløjtenist Janne Thomsen og afvikles årligt i løbet af en uge pakket med koncerter og events i Holstebro såvel som i hele Region Midtjylland fra Thorsminde til Aarhus, altsammen op mod den 1. weekend i oktober. 
  • Fra 2018 er festivalen udvidet med en årlig julekoncert. Den kan i 2021 opleves med Holmens Kantori og OrkesterEfterskolens kor den 30. november. Ligeledes er der premiere på forestillingen ”Månesang” den 23. og 24. marts 2022. 
  • Bag Klassiske Dage står den internationale danske fløjtenist Janne Thomsen, der som barn startede karrieren på Holstebro Musikskole efterfulgt af studier på Royal Academy of Music i London, Pariserkonservatoriets solistklasse. Hun har vundet et væld af internationale konkurrencer og priser og er i dag efterspurt som solist og kammermusiker verden rundt.
  • Janne Thomsen er kunstnerisk leder af Klassiske Dage, ligesom hun har høstet stor pædagogisk erfaring på Mozarteum i Salzburg og konservatoriet i Luzern i Schweiz. Og nu bringer hun sine kolleger fra de store scener rundt om i verden til Danmark. Janne Thomsen optræder også selv på Klassiske Dage.

Symfoniorkestret går til filmen - Søskendepar på 14 og 18 spiller med


Niels og Sibylle Bodart er med blandt de 66 musikere, når Orkester Midtvest og Region Midtjyllands Ungdomssymfoniorkester spiller filmmusik.


Der bliver ikke brug for forstærkere, når Orkester Midtvest og Region Midtjyllands Ungdomssymfoniorkester spiller koncerter i fire jyske byer. Hele 66 musikere indgår i det store symfoniorkester, som skal spille musik fra blandt andet ”Star Wars”, ”Schindlers Liste” og ”Spillemand på en tagryg”.


Blandt musikerne er 14-årige Niels Bodart og hans søster, 18-årige Sibylle. De spiller henholdsvis waldhorn og violin i orkestret, som er sammensat af en lille kerne af professionelle musikere, meget dygtige amatører og en række unge, musikalske talenter, som er udvalgt efter en optagelsesprøve.

Niels og Sibylle Bodart
Unge talenter i Orkester MidtVest ved Klassiske Dage

Og tag ikke fejl: Det unge søskendepar fra Skive er trods deres unge alder langt fra nybegyndere! Begge spiller både blæserinstrument og stryger på meget højt niveau, efter flere års undervisning på Kulturskolen i Viborg.


- Jeg har spillet i 11 år, altså siden jeg var tre. Dengang var jeg selvfølgelig ikke særligt god, siger Niels Bodart.


Storesøster Sibylle har haft et par år mere at øve sig i. Hun kan spille både trompet og violin.


- Jeg startede med at spille violin, men min mor syntes, at det kunne være godt for mig at prøve et blæserinstrument også, så jeg holdt flere muligheder åbne. Jeg havde tilfældigvis en trompet, og så blev det den, jeg valgte. Det er rart at kunne spille mere end ét instrument, men jeg dyrker ikke trompeten så meget som violinen, fortæller Sibylle Bodart.


Hun håber at kunne dygtiggøre sig yderligere og opfylde drømmen om at blive professionel musiker.


- Min største drøm er at blive violinist i et orkester. Men der er meget, meget få pladser, så jeg ved godt, at det bliver svært. I første omgang skal jeg læse videre, og så vil jeg finde en underviser – gerne i udlandet – hvor jeg kan lære endnu mere, siger Sibylle og fortsætter:


- Lykkes det ikke at få plads i et orkester, så vil jeg gerne fortsætte som amatørmusiker ved siden af et andet job. Der er faktisk mange amatørmusikere, også her i orkestret, og ”amatør” betyder altså ikke, at man ikke er dygtig til at spille. De har fået mange års undervisning og øver sig lige som professionelle, men de har bare et andet job ved siden af.


Niels Bodart kan også spille cello, men i symfoniorkestret er han udtaget til at spille waldhorn. Det er et meget udfordrende blæseinstrument: Groft sagt er det cirka 3,5 meter messingrør, som er bøjet og viklet sammen, og det kræver både stærke lunger, dygtighed og flere års øvelse at få instrumentet til at lyde godt.

- Waldhorn er et af de sjældne instrumenter, som der derfor heller ikke bliver lavet så mange af. Så det er desværre også ret dyre instrumenter. Indtil videre har jeg kunnet låne et waldhorn, men jeg håber at kunne købe mit eget snart, fortæller Niels Bodart.


Der er ikke så mange teenagedrenge, som hører klassisk musik – og endnu færre, som selv spiller. Niels har da også mange andre interesser, som han deler med sine venner.


- Mange af mine musikskole-venner spiller jo også klassisk, så de synes, det er spændende. Men jeg snakker ikke så meget om det i folkeskolen. Jeg har prøvet at spille for klassen – og endda for hele skolen – men ellers snakker vi mest om andre ting, siger Niels Bodart, som også dyrker springgymnastik og drama ved siden af musikken.


Det går godt i skolen, så der er mange døre åbne for fremtiden, men Niels har endnu ikke valgt én bestemt dør.


- Jeg er ikke sikker på, jeg vil være professionel musiker. Måske vil jeg læse til læge? Eller også kunne jeg blive skuespiller? Jeg er i hvert fald glad for drama, siger han.


Foreløbig gælder det koncerten ”Herfra og til Hollywood”, som opføres i henholdsvis Viborg, Struer, Holstebro og Aarhus som led i musikfestivalen Klassiske Dage. Det glæder begge søskende sig til, og Sibylle håber, det vil åbne flere menneskers øjne og ører for den klassiske musik.


- Vi hører klassisk musik alle vegne, og særligt i film og tv, uden at vi egentlig er klar over det. Klassisk musik er ikke bare døde komponister som Mozart. Derfor er filmmusik også en rigtig god måde at blive introduceret til symfoniorkestret og den klassiske musik, siger Sibylle Bodart.




Ved koncerten ”Herfra og til Hollywood” optræder symfoniorkestret sammen med solist Christina Åstrand. Hun er violinist og til daglig koncertmester i DR Symfoniorkestret.


Koncerten spilles 29. september i Viborg, 1. oktober i Struer (lukket arrangement), 1. oktober i Holstebro og 3. oktober i Aarhus. Se tidspunkter på www.orkestermidtvest.dk eller på www.klassiskedage.dk.


Interview: Thomas Maxe

”Herfra og til Hollywood”: Symfoniorkestret går til filmen


Temaerne fra Star Wars, Schindler’s List og nykomponeret filmmusik er på programmet, når Orkester MidtVest og REMUS spiller for fuld udblæsning i Viborg, Struer, Holstebro og Aarhus.


Filmentusiaster og musikfans kan glæde sig til en storslået symfonisk koncert, når Orkester MidtVest og REMUS - Region Midtjyllands Ungdomssymfoniorkester – under ledelse af dirigent Henrik Vagn Christensen spiller musik fra det store lærred ved koncerten ”Herfra og til Hollywood”. Sammen med symfoniorkestret spiller solist Christina Åstrand, som til daglig er koncertmester ved DR SymfoniOrkestret. 


Koncerten, der opføres fire gange i henholdsvis Viborg, Struer, Holstebro og Aarhus i slutningen af september og starten af oktober, byder på musik kendt fra blandt andet Schindlers liste, Spillemand på en tagryg og Star Wars.


Christina Åstrand

Koncertmester i DR-Symfoniorkestret

er solist med Orkester MidtVest og REMUS

Filmentusiaster og musikfans kan glæde sig til en storslået symfonisk koncert, når Orkester MidtVest og REMUS - Region Midtjyllands Ungdomssymfoniorkester – under ledelse af dirigent Henrik Vagn Christensen spiller musik fra det store lærred ved koncerten ”Herfra og til Hollywood”. Sammen med symfoniorkestret spiller solist Christina Åstrand, som til daglig er koncertmester ved DR SymfoniOrkestret. 


Koncerten, der opføres fire gange i henholdsvis Viborg, Struer, Holstebro og Aarhus i slutningen af september og starten af oktober, byder på musik kendt fra blandt andet Schindlers liste, Spillemand på en tagryg og Star Wars.

- Det bliver en koncert, hvor man kan opleve musikken fra de store filmtitler, spillet live af et stort symfoniorkester. Vi har hele seks trompeter i orkestret, så der bliver blæs på, forsikrer orkesterchef Niels Bastrup, Orkester MidtVest.

Publikum vil også kunne høre helt ny musik i et spændende samarbejde med Den Danske Filmskole.


- Filminstruktør Mathias Rodrigues Bjerre lavede sidste år en animationsfilm som sit afgangsprojekt fra filmskolen, og vi har fået lov at bruge et uddrag af den. Og så har vi bedt tre forskellige unge komponister om at skrive musik til filmklippet: Anders Malta, Kristoffer Viktor Nybye og Magnus Plejdrup, som har været komponiststuderende på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og nu er masterstuderende ved Royal Conservatoire of Scotland i orkesterdirektion. Han har allerede skrevet flere værker og dirigerer sit eget ensemble, fortæller Niels Bastrup. 


Ved koncerten vil symfoniorkestret opføre de tre værker live, mens filmen vises.

- Det er meget spændende at mærke, hvad musik gør ved os, når vi ser film. Og her får vi mulighed for at opleve et helt unikt eksperiment, nemlig det samme filmklip spillet tre gange – men med tre forskellige slags musik som underlægning! Det kan give en meget forskellig oplevelse af filmen, forklarer Niels Bastrup.

Koncerten ”Herfra og til Hollywood” indgår i programmet for musikfestivalen Klassiske Dage, som afvikles hvert efterår i Holstebro og omegn. Og netop filmmusik er en rigtig god indgangsportal til den klassiske musiks verden.

- Filmmusik er en fantastisk brobygger til klassisk musik. Meget af musikken er nutidig, for eksempel de Hollywood-film, som har musik af John Williams, men samtidig bygger musikken på de samme kvaliteter, som man har kendt i klassisk musik i flere hundrede år. Og mange af instrumenterne er jo de samme, siger orkesterchefen.

Ved opførelsen i Aarhus vil koncerten blive optaget, og animationsfilmen med de tre forskellige nykomponerede musikstykker vil efterfølgende blive gjort tilgængeligt, blandt andet på www.orkestermidtvest.dk.


Se koncertprogram og bestil billetter på www.klassiskedage.dk. Bemærk venligst, at koncerten i Struer er et lukket arrangement for et indbudt publikum af studerende og personale.

Kulturråd i Paris, hofchef for Prinsen og museumsdirektør: Nu kan han også tilføje festival-formand på sit CV


Michael Bjørn Nellemann er ny bestyrelsesformand for Klassiske Dage – Holstebro International Music Festival, som i år afvikles for 17. år i træk

Alle veje fører til Rom, men vil man opleve kultur på højt plan i Danmark, er det nu ikke så ringe endda at tage motorvejen til Holstebro. Her afvikler Klassiske Dage – Holstebro International Music Festival for 17. år i træk en festival med optræden af danske og internationale stjerner. Og i år bliver det med en ny bestyrelsesformand i spidsen for festivalen.


52-årige Michael Bjørn Nellemann er for nylig tiltrådt som ny bestyrelsesformand for Klassiske Dage. Han kommer med et imponerende CV og mange års erfaring fra ledende stillinger inden for kunst og kultur – lige fra job som selvstændig kunstauktionarius til posten som kultur- og presseråd ved den danske ambassade i Paris og til stillingen som hofchef for Prins Henrik.


Michael Bjørn Nellemann

Ny bestyrelsesformand i Klassiske Dage

Derudover har han beklædt en række bestyrelses- og tillidsposter, for eksempel formand for Kunsthal Charlottenborg, og han er fortsat aktiv som blandt andet formand for Rungstedlundfonden og bestyrelsesmedlem for kunstmuseet HEART i Herning.


Forbindelsen til Klassiske Dage begyndte med et møde med festivalens stifter, fløjtenist Janne Thomsen.

- Jeg mødte Janne første gang for cirka 15 år siden, da jeg arbejdede på ambassaden i Paris, hvor Janne også boede dengang. Jeg hørte hende optræde i forbindelse med jobbet, og hun fortalte om Klassiske Dage-festivalen, som hun havde stiftet hjemme i sin fødeby, Holstebro. Og så har jeg fulgt lidt med i, hvordan det er gået med Janne og festivalen sidenhen, fortæller Michael Bjørn Nellemann.


Han er selv vokset op i Herning og er derfor på hjemmebane i det midt- og vestjyske, så det er faktisk også blevet til et par besøg som publikum ved tidligere års Klassiske Dage.

- Det er virkelig imponerende, hvad Janne Thomsen og festivalen har fået bygget op hen over 16-17 år. Det er jo blevet en hel institution i Holstebro og omegn, hvor danske og internationale stjerner hvert efterår kommer til byen og optræder. Der bliver ikke gået på kompromis med kvaliteten, som er i den absolutte top, men alligevel formår festivalen år efter år at give en rigtig stor oplevelse med et forholdsvis lille budget. Kommunen og borgerne får virkelig meget kultur for pengene, siger Michael Bjørn Nellemann.


Han er ikke selv udøvende musiker, men musik har altid fyldt meget i hans liv.

- Jeg er en ”glad lytter” af klassisk musik. I mit job som kulturråd i Paris og senere som hofchef for Prins Henrik, som i øvrigt også holdt utrolig meget af musik, handlede det jo ofte om kunst og kultur. Jeg kunne slet ikke forstå, at nogen vil kalde det ”arbejde” at gå til koncerter, udstillinger og teaterforestillinger. Jeg synes, jo det har været fantastiske oplevelser, siger Michael Bjørn Nellemann.


I dag bor han igen i Danmark, nu på Frederiksberg. Og der bliver tit spillet musik derhjemme.

- Jeg kan høre al slags musik, fra pop til rock eller klassisk. Men det er en helt særlig oplevelse, når klassisk musik bliver spillet ”live” på instrumenter uden forstærker og med de her usædvanligt dygtige musikere, som sidder ganske få meter fra dig, så du kan se deres positurer og mimik. Jeg håber, at Klassiske Dage kan give den oplevelse til endnu flere mennesker, siger den nye festival-formand og fortsætter:

- Klassisk musik har et ry for at være svært tilgængelig. Det er ærgerligt, for den er den faktisk ikke. Derfor er jeg også glad for, at Klassiske Dage gør meget ud af at invitere børn og unge ind for at få det, som ofte er deres livs allerførste møde med klassisk musik. Andre køber måske en billet, fordi der er et meget kendt musikstykke på programmet, for eksempel ”Claire de Lune”, men så får de samtidig nye, ekstra oplevelser med fra koncerten og får måske lyst til at høre mere.


Klassiske Dage har indgået et tæt samarbejde med et andet Holstebro-bysbarn, nemlig jazztrommeslager Anders Mogensen, og der vil også i år kunne opleves både klassisk og jazz i Holstebro.

- Jeg synes, det er godt tænkt. Jazz er med til at få flere ind for at opleve musikken, så man rammer lidt bredere. Og det er nytænkende, at man for eksempel slutter en festivalaften på en uhøjtidelig måde med stemningsfuld jazz og whiskysmagning, siger Michael Bjørn Nellemann.


Han glæder sig til samarbejdet med Janne Thomsen og teamet af professionelle og frivillige.

- Min rolle bliver at hjælpe Janne og byen med det, som man gerne vil opnå med Klassiske Dage. Jeg ved, det er en målsætning at stå endnu stærkere på hjemmebane i Holstebro og omegn. Og så skal vi gerne have endnu flere lokale publikummer ind til koncerterne, siger formanden.


Klassiske Dage skal også bevare sin vigtige funktion som instrument for musikalsk talentudvikling.

- Der går en lige linje fra de små børn, som begynder på Holstebro Musikskole – som Janne jo også gjorde engang – og så til dem, der senere optræder i et symfoniorkester eller som solist på festivaler som Klassiske Dage. Vi er en del af fødekæden, og unge musiktalenter har brug for forbilleder at spejle sig i, fuldstændig lige som unge håndboldtalenter har brug for at møde kendte spillere og være publikum til deres kampe for at blive motiveret og inspireret til at øve sig, forklarer Michael Bjørn Nellemann.


Den nye bestyrelsesformand afløser Per Erik Veng. I forbindelse med formandsskiftet har bestyrelsen samtidig fået et nyt lokalt medlem, Helle Sigh, der er adm. direktør for herregården Nr. Vosborg.

Klassiske Dage afvikler i år festivalen fra 26. september – 3. oktober. Se det omfattende program her.


BLÅ BOG: Michael Bjørn Nellemann

  • 52-årige Michael Bjørn Nellemann er uddannet civiløkonom og kunsthistoriker med sidefag i kommunikation.
  • Han begyndte sin karriere som indehaver af en kunstauktion og som vurderingsmedarbejder og auktionarius.
  • Ved årtusindskiftet fik han job som kultur- og presseråd ved den danske ambassade i Paris.
  • 11 år senere vendte han hjem til Danmark for at blive museumsdirektør for Nivaagaards Malerisamling.
  • I perioden 2015-2018 var han hofchef for Prins Henrik.
  • De seneste år har han været direktør for Det Obelske Familiefond, som hvert år uddeler store støttebeløb til kunst og kultur.
  • I dag driver Michael Bjørn Nellemann sin egen boghandel på Vesterbro i København. Derudover har han en række bestyrelses- og tillidsposter, blandt andet som formand for Rungstedlundfonden, formand for Danmarkshuset i Paris, bestyrelsesmedlem i kunstmuseet HEART i Herning og jurymedlem for Wegner Prisen.
  • Michael Bjørn Nellemann har fem børn. En af drengene er ifølge sin far meget, meget talentfuld pianist.

Interview: Thomas Maxe

Klassiske Dage - Året Rundt


NYT


TURNEKONCERT KAN OPLEVES I ÆTEREN

1. juni 2021


Hør Klassiske Dages Genforenings projekt udsendt på NDR, den tyske radio station for Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorpommern og Niedersachen. Koncerten fra Løgumkloster Kirke transmitteres ligeledes på DR P2 musik d. 15.6 kl. 19.30




Læs mere fra NDR

Klassiske Dage - Året Rundt


STORT PORTRÆTINTERVIEW

MED JANNE THOMSEN 

16. APRIL 2021


Janne Thomsen, Marianna Shirinyan og Andreas Brantelid spiller musik af bl.a. Mozart, Fauré, Weber og Peteris Vasks, som netop denne dag havde 75 års fødselsdag.

Janne Thomsen havde taget to af sine musikalske venner Andreas Brantelid (cello) og Marianna Shirinyan (klaver) med, da hun i går var gæst i DR P2-programmet "Klassisk og venner". To timers dejlig live-musik og interview om at vende hjem til Holstebro, om det kreative kulturliv i Vestjylland, om forestillingen "Månesang" - som er udskudt til næste år - og om Klassiske Dage.

Hør også Janne spille sammen med sin far, fhv. bogtrykker Niels P. Thomsen, i en improvisation over Kaj Munks "Den Blå Anemone".

Klassiske Dage - Året Rundt




Thure Lindhardt fortolker prinsens digte:

26. maj 2021


Gennem dans, musik og kunst får prins Henriks digte nyt liv, når Holstebro Dansekompagni og Klassiske Dage sammen med Thure Lindhardt skaber fem kunstfilm med udgangspunkt i den kongelige poesi.


Læs mere fra Dagbladet Holstebro Struer