Om turneen

KONCERTER I GRÆNSELANDET 2021


23. - 26. MAJ samt 19. - 23. AUGUST

Se programmet

MUSIKERE


LÆS OM MUSIKERNE


Cecilia Zilliacus

violin

Cecilia Zilliacus er en af ​​Sveriges mest fremtrædende violinister, hun spiller i de nordiske lande og store dele af Europa. Hendes alsidige repertoire af solo- og kammermusikværker har ført til samarbejder med et stort antal komponister og orkestre. Som solist har hun optrådt med de fleste svenske symfoniorkestre samt mange nordiske og europæiske orkestre, såsom BBC Wales, Estlands Nationale Symfoniorkester, Nederlands Radio Symfoniorkester og Zagreb Philharmonic Orchestra. Blandt de dirigenter, hun har arbejdet med, er Andrey Boreyko, Baldur Brönniman, Olari Elts, Eivind Gullberg-Jensen, Daniel Harding, Okko Kamu, Eri Klas, Susanna Mälkki, Joseph Swensen, Arvo Volmer og Benjamin Wallfisch.


Fra sommeren 2015 er Cecilia Zilliacus kunstnerisk leder af Katrina Chamber Music Festival på Åland. Hun er lektor ved Kungliga Musikhögskolan

i Stockholm og medlem af det Kgl. svenske musikalske akademi. Zilliacus spiller på en violin bygget af mesteren N. Gagliano. Instrumentet er sponsoreret af Järnåker Foundation

Antti Tikkanen

bratsch

Antti Tikkanen er en alsidig musiker, hvis karriere spænder over solo og kammermusik. Den brede vifte af repertoire fra tidlig barok til nutidig musik afspejler omfanget af den musikalske legeplads, han nyder at arbejde i.

Derhjemme er omfanget åbent med friske ideer fra to døtre, to katte og en hamster.

Tikkanen optræder vidt omkring verdens musikscener som kammermusiker, solist eller som solist med førende orkestre. Antti er stiftende medlem af den internationalt anerkendte finske strygekvartet "Meta4" og underviser på Sibelius-akademiet.
Antti driver koncertserien "PuKama Chamber" i Helsinki sammen med sin kone, violinist Minna Pensola. Med serien skaber de nye måder at nå ud til publikum, samt bestiller nyt repertoire og coacher unge talenter til at performe live.

I sæsonen 2021-22 optræder Antti Tikkanen rundt i Europa og Nordamerika, turnerer med "Meta4" og optræder Max Richters "Vivaldi Recomposed" med Det finske Barokorkester og Lahti Sinfonia, der bl. a. fører ham til Deutsche Kammerphilharmonie Bremen samt Jyväskylä Sinfonia og Tampere Philharmonia.

Claude Frochaux

cello

Den italienske cellist Claude Frochaux begyndte som 6-årig at spille cello på Suzuki Talent Center, derefter på konservatoriet i Torino. Studier fulgte med Michael Sanderling i Frankfurt am Main, hvor han afsluttede med højeste udmærkelse i solistklassen og fortsatte med postgraduate studier i Essen og Madrid. Han modtog yderligere kunstnerisk inspiration fra Eberhard Feltz, Ralf Gothoni, Menahem Pressler og blev støttet af fonde De Sono, Live Music Now og Anna Ruths.
Udover Italien og andre europæiske lande har solo- og kammermusik-koncerter bragt ham til Nord- og Sydamerika, Indien, Kina med forestillinger i sale som Wigmore Hall London, Alte Oper Frankfurt, Auditorium Sony Madrid, Konzerthaus Berlin, Musikverein Wien, som samt Teatro del Lago Chile og NCPA Theatre Mumbai og andre.


https://kmfsylt.de/en/artists/claude-frochaux/

Janne Thomsen

fløjte

Janne Thomsen har etableret sig på verdensplan som en yderst succesfuld og efterspurgt fløjtesolist. Hun påbegyndte sine musikalske studier som 4­-årig og blev senere kåret som “Young Musician of the Year” i Danmark. Efter sine studier ved Royal Academy of Music i London og i solistklassen på Conservatoire de Musique de Paris fortsatte hun som prisvinder i fremtrædende fløjtekonkurrencer i Prag, Paris, Bayreuth, Rom, Wien, Paris og Boston. Ligeledes er Janne Thomsen blevet tildelt legater af Dronning Margrethe II og Prins Henriks fond, samt Augustinusfonden, Holstebro Musikpris og Gadeprisen. I 2016 blev hun tildelt titlen ARAM, “Associate of the Royal Academy of Music”, en hæder uddelt til musikere, der har gjort en særlig indsats I musikkens verden.


Janne Thomsen har optrådt som solist med orkestre og ensembler heriblandt English Chamber Orchestra, Czech Philharmonic, Kremerata Baltica, Salzburg Camerata, Vienna Chamber Orchestra og Moscow Soloists. Hun optræder med anerkendte solister så som Maxim Vengerov, Gidon Kremer, Janine Jansen, Pierre Laurent Aimard, Yuri Bashmet, Joshua Bell, Jana Bouskova, Steven Isserlis og Mischa Maisky. Hun har haft et tæt samarbejde med ledende komponister, heriblandt Sofia Gubaidulina, Hans Werner Henze, Wolfgang Rihm, Giya Kancheli, Peteris Vasks og Michael Berkeley.

Koncerter i Grænselandet 2021:


FESTIVALSAMARBEJDE

I samarbejde med Kammermusikfest Sylt er der planlagt en koncertrække i det sønderjyske på begge sider af grænsen. Projektet er en del af det dansk-tyske kultursamarbejde 2020 i anledning af Genforeningen.


- Klassiske Dage har i en årrække været kendt som intense festivaldage i efteråret, men vi har i de seneste år udvidet sæsonen med et forårsprojekt samt en julekoncert. Grundet Covid havde vi udsat julekoncerten med stort kor og lancerer istedet et nyt samarbejde i Genforeningsåret 2020, der fremadrettet vil søge ned over grænsen til udveksling med Kammermusikfest Sylt, der der ønsker at intensivere den musikalske kontakt til den tysk-danske grænseregion gennem nærheden til Danmark.


Musikken er af danske og tyske komponister: Beethoven, Kuhlau og Carl Nielsen.


- Carl Nielsen har en særlig plads i de dansk-tyske hjerter i år, fordi han skrev musikken til syngespillet “Moderne” med den berømte “Tågen letter”. Det værk blev jo bestilt til Genforeningen 1920. Og vi forbliver derved ved Klassiske Dages 2020-tema om fejringen af Beethovens 250 års fødselsdag og 100 året for Genforeningen i det tysk-danske venskabsår, siger Janne Thomsen.


Det bliver en virkelig god oplevelse af mødet mellem dansk og tysk kultur, siger Janne Thomsen, kunstnerisk leder af Klassiske Dage.


Ved kammerkoncerten hører vi Janne Thomsen fløjte, såvel som på cello Claude Frochaux, kunstnerisk leder af Kamermusikfest Sylt, den nordligste tyske ø, der grænser op til Danmark som en nabo i Slesvig-Holsten-regionen, og som grundlagde samarbejdet mellem disse to festivaler sammen med Janne. Desuden medvirker vinderen af flere internationale priskonkurrencer og festival-leder af "Les Fêtes Musicales de Corbigny", Nicholas Dautricourt på violin. De får selskab af Razvan Popovici på bratsch. Han er kunstnerisk leder af en af Europas mest dynamiske og innovative festivaler “SoNoRo” samt "Chiemgauer Musikfrühling"


Kammerkoncertens ensemble har stærke bånd til Tyskland med nye ansigter, der gæster Klassiske Dage. Og så er det ret specielt, at vi alle enten er bosat eller opvokset i Tyskland, fortæller Janne Thomsen, som er opvokset i Holstebro, men fortsat er knyttet til München.


Det kunstneriske samarbejde vil i øvrigt fortsætte fremover, hvor Klassiske Dage, Holstebro, vil samarbejde med Kammermusikfest Sylt om at skabe musik på tværs af grænsen fra Holstebro til Sylt (eller ”Sild”, som øen sydvest for Rømø hedder på dansk).

Turnéen er arrangeret i samarbejde med OQultur, oliver@oqultur.dk

TAK TIL