Kunstnere 2021

KUNSTNERE 2021


LÆS OM MUSIKERNE


Alberto Mesirca

guitar

Alberto Mesirca er italiensk guitarist, født i 1984. Han afsluttede sin Bachelor og Master of Arts på konservatoriet i Castelfranco Veneto i klassen hos den prominente guitarist Gianfranco Volpato og afsluttede studierne med den højeste score, "Summa cum laude" og særlig æresomtale. Han studerede videre på Musikkonservatoriet i Kassel, i Tyskland, med Wolfgang Lendle. Hans debutkoncert blev rost med højeste hæder. Han vandt to gange “Golden Guitar”-prisen for den bedste indspilning i 2007 og som årets bedste kommende kunstner i 2009.


"The American Record Guide" roste Mesircas Scarlatti som "Den bedste Scarlatti, jeg har hørt for solo-guitar", og "Classical Guitar Magazine" skrev: "Fantastisk optagelse fra den utroligt talentfulde Mesirca".


I samarbejde med Hopkinson Smith og Franco Pavan har han udgivet de tidligere ukendte og upublicerede kompositioner af Francesco Da Milano fra i Castelfranco Venetos manuskript for lut fra  1565, nu nyudgivet af Orphee Editions. Genopdagelsen fik Dusan Bogdanovic til at skrive en komposition for Alberto om et tema af Da Milano kaldet "Tre Ricercari sulla Compagna".


Han blev  i 2009 udnævnt som assistent til guitarklassen ved konservatoriet i Castelfranco, Veneto. Ved hundreder af koncerter har han haft lejlighed til at arbejde med fremragende musikere som Dimitri Ashkenazy, Vladimir Mendelssohn, Martin Rummel, Daniel Rowland, Domenico Nordio, Marco De Santi, Andras Adorjan, Peter og Jonas Giger, Mirko Satto, Enesco, Ardeo og Acies strygekvartetter, Quartetto d'Archi di Venezia, ChamberJam Europe og Ex Novo Ensemble.


I samarbejde med Marc Ribot har han indspillet de komplette guitarværker af den haitianske komponist Frantz Casséus; med denne optagelse var han kandidat til "Best Solo Performance" ved Grammy Awards 2012 i Los Angeles. I 2011 var Alberto ansvarlig for digitaliseringen og oprettelsen af Musical Archive of the Beyazit Library i Istanbul, Tyrkiet. Alberto Mesirca har uropført en komposition på Kuhmo Chamber Music Festival 2013 komponeret til ham af den verdenskendte cubanske guitar komponist, Leo Brouwer.


I 2013 vandt hans indspilning, "British Guitar Music", udgivet af Paladino Music, prisen "Golden Guitar" i kategorien årets bedste optagelse.


www.albertomesirca.com

Anders Mogensen

jazztrommer

Anders Mogensen har i mere end to årtier været en af de mest eftertragtede trommeslagere på den danske såvel som den internationale jazzscene. Han har været medlem af banebrydende bands som When Granny Sleeps, Jakob Anderskov Trio, Doky Brothers, Kasper Tranberg Yakuza Zhuffle, Lovedale og Copenhagen Art Ensemble. Han har turneret og indspillet med Jazz Greats såsom: Bob Berg, David Liebman, Steve Swallow, Marc Johnson, Brecker Brothers, Gary Thomas, Django Bates, Tim Hagans, Cuong Vu, Lew Soloff og Ray Anderson.Anders har en stilling som lektor og leder af jazzafdelingen på Det Fynske Musikkonservatorium, og han har holdt clinics og workshops i hele Europa, USA, Japan og Brasilien.


www.andersmogensen.dk

Artur Tuznik

jazzklaver

Artur Tuznik er jazzpianist og komponist. Han er opvokset i Polen og har været bosat i Danmark siden 2008. Tuznik tog sin bachelor på musikkonservatoriet SDMK i Odense og kandidatgrad samt solistklasse på Rytmisk Musikkonservatorium i København med bl.a. Carsten Dahl som lærer. Artur fortsætter nu sine studier med klassisk klaver hos prof. Niklas Sivelöv på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

I sit nyeste projekt præsenterer Artur en helt ny original klang indenfor klavertrio sammen med Nils Davidsen og Jakob Høyer. Pladen Artur Tuznik TRIO (2016) introducerer en mørkere lyd inspireret af så forskellige genrer som impressionismen, skandinavisk avantgarde og slavisk folkemusik.

Efter Artur Tuzniks debut hos det danske pladeselskab BlackOut i 2011 med hans Licak/Tuznik “Quintet” med trommeslager Anders Mogensen har han gjort sig bemærket på den danske jazzscene gennem samarbejde med notabiliteter som Thomas Agergaard, Alex Riel, Jesper Lundgaard, Anders AC Christensen, Tomas Franck, Richard Andersson, Nicolai Munch-Hansen, Claus Waidtløv og flere.

I de seneste år har Artur tillige været en del af flere internationale projekter, hvor han har spillet med store navne som Tomasz Stanko, Jeremy Pelt og Tony Malaby, ligesom han har optrådt på festivaler i Europa, USA og Canada samt prestigefyldte koncertsteder som Lincoln Center i NYC.

Tuznik har vundet priser på en række meget ansete internationale jazzkonkurrencer i Europa - B-Jazz Burghausen (DE), Getxo Jazz (ES), Jazz Hoeilaart (BE), Jazz-Nad-Odra Festival (PL) og mange flere.


www.arturtuznik.com

Christina Åstrand

violin

Christina Åstrand er på alle planer en uhyre bemærkelsesværdig og vidtfavnende violinist, hvad enten det er som solist, kammermusiker eller i DR Symfoniorkestret, hvor hun har fungeret som koncertmester, siden hun i 1993 som bare 22-årig vandt konkurrencen om den eftertragtede plads. Hendes repertoire inden for både solokoncerter og kammerværker spænder fra de klassiske mesterværker til helt nutidig musik, og hun er kendt for sin altid spændende og personlige fortolkning.


Hun har uropført og indspillet adskillige violinkoncerter og er blandt de få violinister i verden, der mestrer György Ligetis violinkoncert. Hendes cd-indspilning med Ligeti og Nørgårds violinkoncerter med DR Symfoniorkestret og Thomas Dausgaard blev i 2001 tildelt den fornemme franske pris Diapason d´Or.


Åstrand har gæstet mange symfoniorkestre, særligt i Norden, med store klassiske violinkoncerter, og især cd-indspilningen med violinkoncerter af N.W. Gade, Lange-Müller og Rued Langgaard har vundet stor international succes. Den indbragte hende blandt andet en invitation til at spille Gades violinkoncert med Chicago Philharmonic Orchestra. 


Hendes stærke interesse for dansk guldaldermusik viser sig også i den nyeste cd udgivelse fra 2020 med ukendte, danske romancer for violin og orkester med finske Turku Philharmonic Orchestra og dirigenten Jukka Iisäkkilä.


Ny musik har altid stået hendes hjerte nær, hvilket har affødt flg. citat af Christina Åstrand: ”Samarbejdet med nulevende komponister har altid interesseret mig, fordi det gør musikken levende - meningsfuld, der bliver pludselig sat helt konkrete ord på. Jeg kan arbejde med nye klangfarver og spilleteknikker sammen med komponisterne, og inspirationen går begge veje. Dette arbejde har også kastet et helt andet lys over ’den gamle musik’ for mig. Den var i starten af min karriere forbundet med alt for mange dogmer og regler, og det gav mig en følelse af at være spærret inde i traditionens stramme tøjr. I dag føler jeg mig fri, lige meget hvilken musik jeg spiller.”


Christina Åstrand har, både som kammermusiker og som solist, samarbejdet med og uropført adskillige værker af danske komponister. Både etablerede kunstnere som Hans Abrahamsen, Per Nørgård og Pelle Gudmundsen-Holmgreen samt komponister fra den helt nye, unge generation. Senest har hun uropført dobbeltkoncerten “Nachtmusik” af Allan Gravgaard Madsen sammen med Per Salo og DR Symfoniorkestret. Værket er indspillet sammen med Gudmundsen-Holmgreens “For Violin og Orkester” og cd’en er udkommet på pladeselskabet Dacapo.


Kammermusikken udgør en vigtig del af Christina Åstrands repertoire. Siden 1996 har hun spillet i Duo Åstrand/Salo med pianisten Per Salo; udover talrige koncerter har de også indspillet flere meget roste og prisbelønnede cd-udgivelser.


Christina Åstrand er Ridder af Dannebrog og har derudover modtaget adskillige priser og hædersbevisninger.


Christina Åstrand blev i 2019 nomineret til Nordisk Råds Musikpris.


Christina Åstrand spiller på en Stradivarius fra 1705.


Repræsenteres af Onstageartists

Christoffer Sundqvist

klarinet

Christoffer Sundqvist er en af ​​de førende klarinettister i sin generation. Ved siden af ​​hans fremragende forestillinger af det klassiske repertoire er han en ivrig ambassadør for moderne nordisk musik. Komponister som Magnus Lindberg, Erkki-Sven Tüür, Aulis Sallinen, Sebastian Fagerlund, Markus Fagerudd, Sampo Haapamäki, Atso Almila, Olli Kortekangas og Jukka Linkola har skrevet mere end 20 værker til Christoffer Sundqvist.

Sundqvist har optrådt som solist med alle store finske orkestre, dertil kommer BBC Symphony, Göteborgs Symfoni, Norrköping Symphony, Estlands National Symphony, Basel Symphony og Nordwestdeutsche Philharmonie under dirigenter som Jukka-Pekka Saraste, John Storgårds, Sakari Oramo, Okko Kamu, Juha Kangas, Anna Maria Maria og Hannu Lintu.

Som en passioneret kammermusiker er han medstifter af blæserkvintetten »Arktinen hysteri« og medlem af »Plus Ensemble«, der er baseret i Åbo. Christoffer Sundqvist har gæstet store internationale festivaler som Helsinki Festival, Kuhmo Chamber Music Festival, MärzMusik Berlin, Warszawa Efterår og West Cork Chamber Music Festival og samarbejder regelmæssigt med Pekka Kuusisto, Hugo Ticciati, Thorleif Thedeen, Angela Hewitt, Tommi Aalto, Oliver Triendl, Niek de Groot, Peter Bruns, Herve Joulain og Trio Cecilia Zilliacus / Johanna Persson / Kati Raitinen. I 2013 blev han kunstnerisk leder for Jakobstad Sinfonietta og Rusk Chamber Music Festival i Jakobstad.

Sundqvists diskografi omfatter optagelser af Sebastian Fagerlunds klarinetkoncert og optagelser som solist med Göteborgs Symfoni, Aulis Sallinen, Peter Eötvös, Carl Nielsen (Finlands Radio Symphony) for BIS og Alba Records, som har høstet international anerkendelse og begge været tildelt EMMA-prisen.

Christopher Sundqvist var i 2002 vinder af Crusell Klarinet konkurrencen og Juvenalia Chamber Music konkurrence i Espoo.

Han blev ansat som soloklarinettist i det finske radio symfoniorkester i 2005 og underviser klarinet på Sibelius-akademiet i Helsinki.

Christoffer Sundqvist blev født i Stockholm, men flyttede til Finland i en alder af 6 år og begyndte sine klarinetstudier på Jakobstad Conservatory med Bernhard Nylund. Han afsluttede sin eksamenseksamen på Sibelius-Akademiet med Anna-Maija Korsima og fortsatte sine studier på Basel Music Academy med François Benda. Andre vigtige lærere er Hans Rudolf Stalder, Guy Deplus og Charles Neidich og en række fremtrædende kammermusikere.


www.christoffersundqvist.fi

Irina Zahharenkova

klaver

Irina Zahharenkova er en af ​​de mest fremtrædende estiske pianister i sin generation.


Hun har vundet første priser fra adskillige store internationale klaverkonkurrencer som den internationale Johann Sebastian Bach-konkurrence (Leipzig, Tyskland - 2006), Alessandro Casagrande International klaverkonkurrence (Terni, Italien - 2006), den internationale konkurrence George Enescu (Bukarest, Rumænien - 2005) og Jaén International Piano Contest (Jaén, Spanien - 2004). I 2008 blev hun prisvinder i Artur Rubinstein International Piano Master Competition i Tel Aviv, Israel. Irina har også været prisvinder i Prags forårskonkurrence i Tjekkiet (2005) - som cembalo og i Festival van Vlaanderen-konkurrencen i Brugge, Belgien (2004) - som pianist. Hun tildeltes Borletti-Buitoni Trust Fellowship Award 2007.


'' En værdig efterfølger til Wanda Landowska med sin udtryksfulde stil,

store repertoire (fra Scarlatti til Ligeti) og betagende teknik! ''

- Christine Ducq, La Revue du Spectacle.fr


''Det vidunderlige cembalo-spil af Irina Zahharenkova,

det er rytmisk, opfindsomt og rigt på teknisk overskud''

- Dominy Clement, MusicWeb International


"Irina Zahharenkova var meget imponerende /.../ vi fik al den musikalske farve, vi måske havde ønsket os, men udført med den delikatesse, der kræves for at blande sig med de andre musikere."

- David Karlin, Bachtrack


Irina Zahharenkova fik sin kandidatgrad i musik fra det estiske akademi for musik og teater hos professor Lilian Semper og Sibelius akademiet i Finland hosprofessor Hui-Ying Líu-Tawaststjerna. Ud over klaver udforskede hun tidlige keyboards og studerede cembalo hos prof. Maris Valk-Falk samt klavermusik med professor Pekka Vapaavuori.

Hun har deltaget i masterclasses af Sir András Schiff, Stephen Kovacevich, Angela Hewitt, Malcolm Bilson, Pierre Hantaï og andre.


Irina Zahharenkova optræder ofte som solist med både klaver og cembalo i Europa og Asien. Listen er lang og omfatter: Klavier-Festival Ruhr og Mendelssohn Festival i Tyskland, Spoleto Festival, Serate Musicali di Milano og Accademia Chigiana Festival i Italien, Kuhmo Chamber Music Festival, Naantali Festival, Mikkeli Summer Festival i Finland, Prades Pablo Casals Festival i Frankrig, Enescu Festival i Rumænien, Bergen International Festival i Norge og mange andre.


Som solist har hun optrådt med BBC Ulster Symphony Orchestra, Orchester de la Suisse Romande, Orchester National de Lorraine, Israel Philarmonic Orchestra, Sinfonietta Riga, Pilsen Philharmonic Orchestra, Symphony Orchestra of North Carolina, Helsinki Philharmonic Orchestra, Prague Chamber Orchestra, Estonian National Symphony Orkester, Sinfonia Finlandia og med dirigenter som Olari Elts, Robert Trevino, Daniel Raiskin, Juha Kangas, Risto Joost, Dmitri Alexeev, Leif Segerstam, Patrick Gallois.


Som en aktiv kammermusiker har Irina Zahharenkova spillet blandt andet med Elina Vähälä, Arto Noras, Klaus Mäkelä, Harri Mäki, Réka Szilvay, Jaakko Luoma, Jaakko Kuusisto, Martti Rousi, Minna Pensola, Antti Tikkanen, Sergey Malov, Daniel Müller-Schott, Vladimir Mendelssohn, Patrick Gallois, Sascha Sitkovetsky, Nicolas Dautricourt, Daniel Rowland, Jacques Zoon, Ilya Gringolts, Harmut Rohde, Nicholas Daniel, Radovan Vlatkovic, Ivan Monghetti.


Hendes repertoire omfatter en bred vifte af musikalske stilarter fra barok til nutidig.

Bortset fra koncertaktiviteter arbejder Irina Zahharenkova som deltids klaverlærer i Sibelius Academy og i Estonian Academy of Music and Theatre.

Janne Thomsen

fløjte

Janne Thomsen har etableret sig på verdensplan som en yderst succesfuld og efterspurgt fløjtesolist. Hun påbegyndte sine musikalske studier som 4­-årig og blev senere kåret som “Young Musician of the Year” i Danmark. Efter sine studier ved Royal Academy of Music i London og i solistklassen på Conservatoire de Musique de Paris fortsatte hun som prisvinder i fremtrædende fløjtekonkurrencer i Prag, Paris, Bayreuth, Rom, Wien, Paris og Boston. Ligeledes er Janne Thomsen blevet tildelt legater af Dronning Margrethe II og Prins Henriks fond, samt Augustinusfonden, Holstebro Musikpris og Gadeprisen. I 2016 blev hun tildelt titlen ARAM, “Associate of the Royal Academy of Music”, en hæder uddelt til musikere, der har gjort en særlig indsats I musikkens verden.


Janne Thomsen har optrådt som solist med orkestre og ensembler heriblandt English Chamber Orchestra, Czech Philharmonic, Kremerata Baltica, Salzburg Camerata, Vienna Chamber Orchestra og Moscow Soloists. Hun optræder med anerkendte solister så som Maxim Vengerov, Gidon Kremer, Janine Jansen, Pierre Laurent Aimard, Yuri Bashmet, Joshua Bell, Jana Bouskova, Steven Isserlis og Mischa Maisky. Hun har haft et tæt samarbejde med ledende komponister, heriblandt Sofia Gubaidulina, Hans Werner Henze, Wolfgang Rihm, Giya Kancheli, Peteris Vasks og Michael Berkeley.


Læs mere

Jonathan Slaatto

cello

Jonathan Slaatto (f. 1977) har været medlem af Ensemble MidtVest siden 2002.

Som medlem af Trio Ondine har han vundet første- og andenpriser ved konkurrencer som bl.a. ARD Musikkonkurrencen i München, Melbourne International Music Competition, Joseph Haydn Wettbewerb Wien og Parkhouse Award London.

Senere har han optrådt i Wigmore Hall, Berlin Konzerthaus, Sendesaal Frankfurt, Prades Festivalen, Aldeburgh Festival, Orford Festival Canada, MIDEM i Cannes for at nævne nogle. Han har med Trio Ondine virket som DR kunstner i 2001/2002 og Artist in Residence ved Filharmonien i Duisburg og været repræsenteret af BBC’s New Generation Artists.

Han har optrådt som solist med bl.a. BBC Scottish Symphony Orchestra og DR SymfoniOrkestret.

Han har givet masterclass ved Lake District Festival i England og undervist i kammermusik ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Jonathan har studeret cello hos Torleif Thedéen ved Edsbergs Musikinstitut i Stockholm samt kammermusik hos Alban Berg-kvartetten i Köln og Ralf Gothoni i Helsinki.


Se mere på hjemmesiden for Ensemble MidtVest

Marcelo Nisinman

bandoneon

Marcelo Nisinman blev født i Buenos Aires, Argentina, Nisinman er kendt som international komponist og mesterudøver af bandoneon. Han bor i øjeblikket i Basel, Schweiz.


Han studerede bandoneon med Julio Pane og komposition med Guillermo Graetzer i Buenos Aires og Detlev Müller-Siemens i Basel Musik Akademie, Schweiz.


Marcelo Nisinman har, som kendt solist på bandoneon, optrådt med så store navne som Martha Argerich, Gidon Kremer, Gary Burton, Fernando Suarez Paz, Assad Brothers, WDR Big Band, Philharmonic Orchestra of Beograd, Philadelphia Orchestra dirigeret af Charles Dutoit og Luzerner Simfoniorchester blandt mange andre verden over.
Han har været "Composer in Residence" ved forskellige musikfestivaler såsom Oxford Chamber Music Festival i 2008 og som komponist og performer i Kuhmo Chamber Music Festival Finland, Boswil Festival i Schweiz, Stift Festival i Holland, Obertöne Kammermusik Festival i Østrig, Festival du Jura i Schweiz, Zeitkunst Festival i Berlin og i Paris som i Sonoro Festival i Bukarest, Rumænien.


www.nisinman.com

Sanna Ripatti

Bratsch

Sanna Ripatti har spillet i Ensemble MidtVest siden ensemblets start i 2002.

Hun har to gange modtaget priser ved Den danske pladebranches årlige prisuddeling, P2 prisen.
Hun dannede Talisker Kvartetten i 2005 med hvilken hun vandt tredjeprisen ved DR’s kammermusikkonkurrence i 2006 og spillede koncerter i Canada, Sverige og Danmark.

Som medlem af Kroger Kvartetten indspillede hun Per Nørgårds strygekvartetter nr. 7 til 10, en cd, som af Politiken blev kaldt ”normsættende”, mens Berlingske Tidende valgte kvartettens cd som en af årets ti bedste klassiske oplevelser i 2008.
Sanna har vundet specialprisen for bedste opførelse af nutidig musik ved den nordiske bratschkonkurrence i Helsinki i 2001, og spillet på festivaler i Sverige, Finland og Tyskland.

Sanna har studeret hos Diemut Poppen og Eduard Brunner på Hochshule für Musik i Saarbrücken og Björn Sjögren ved Edsbergs Musikinstitut i Stockholm.


Se mere på hjemmesiden for Ensemble MidtVest

Sigurd Barrett

pianist, entertainer, komponist og forfatter

Søren Sigurd Barretts musik spænder over mange musikalske stilarter, og med sine optrædender i scener over hele landet og i særdeleshed i en række tv-udsendelser er han en markant person i dansk musikliv.  Endvidere har han som forfatter opnået status som historiefortæller, idet han formidler store og vigtige kulturbærende historier for både store og små, altid tilsat egne sange. Han har desuden komponeret fire musicals, En Skærsommernats Drøm, Valhalla, Sigurds Danmarkshistorie og Juleevangeliet. I 2018 debuterede han på det Kongelige Teater med teaterkoncerten Sigurds Danmarkshistorie, og i 2019 var han aktuel med teaterkoncerten Sigurd fortæller om de græske guder, som han har videreudviklet til Klassiske Dage i 2021.


sigurdbarrett.dk

Ensemble MidtVest

basisensemble

Ensemble MidtVest blev etableret i 2002 og består af 9 klassiske musikere, der tilsammen udgør en besætning bestående af en strygetrio, en blæserkvintet og en pianist. 

Ensemble MidtVest forstår den klassiske musik som en levende tradition, der er forankret i fortiden, men som samtidig er lige så relevant i dag, som den har været i århundreder. Det er derfor ensemblets målsætning at gøre de sidste 500 års musik tilgængelig for det 21. århundredes publikum. For at opfylde dette mål præsenterer ensemblet ikke blot et repertoire med klassisk kammermusik, men arbejder også med fri improvisation. 


KONCERTER I IND- OG UDLAND

Ensemble MidtVest spiller ca. 100 koncerter om året i ind- og udland og har bl.a. optrådt i Carnegie Hall i New York, Nordic Museum i Seattle, Kings’ Place i London, såvel som på Musikfestspiele Mecklenburg-Vorpommern, Rio International Chamber Music Week, ULTIMA Festival i Oslo, The Vale of Glamorgan Festival i Wales og Mantova Chamber Music Festival i Italien.


STØTTET AF

Ensemblet er et af Danmarks basisensembler og bor til daglig på HEART – Herning Museum of Contemporary Art, der både huser prøvelokaler og koncertsal. Ensemble MidtVest er støttet af Statens Kunstfond samt af de tre kommuner Herning, Holstebro og Struer.


www.emv.dk

Morten Ryelund

dirigent og kunstnerisk leder for DUEN

Morten Ryelund er DUENs kunstneriske leder og faste dirigent. Siden DR Ungdomsensemblets oprettelse i 2004 har han været drivkraften bag ensemblet og har siden fortsat sit arbejde med DUEN.

Morten Ryelund (f. 1970) fik sin professionelle dirigentdebut med Sønderjyllands Symfoniorkester i 1996. Siden har han arbejdet med talrige orkestre og ensembler som f.eks.: Sjællands Symfoniorkester, Aalborg Symfoniorkester, Aarhus Symfoniorkester, DR Underholdningsorkestret, Malmö Symfoniorkester, Helsingborg Symfoniorkester, Stockholm Sinfonietta, Bergen Kammerorkester, Pskov Symphony Orchestra (Rusland), Athelas Sinfonietta, DR Radiokoret, Det Kgl. Operakor og Copenhagen Chamber Orchestra.


    Desuden har han lang og omfattende erfaring i arbejde med unge musikere og har igennem hele sin karriere været initiativtager til en række ensembler og orkestre.

    Morten Ryelund er uddannet dirigent hos Alexander Polischuk ved konservatoriet i Skt. Petersborg 1997-2001. Han er desuden violinist-uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium (diplomeksamen 1995).
    Allerede som 24-årig indspillede Morten Ryelund sin første CD (Grieg og Carl Nielsen med Københavns Yngre Strygere).

    Siden er det blevet til en stribe forskellige indspilningsprojekter. Blandt de vigtigste kan nævnes: Anders Nordentofts “On this planet” med Athelas Sinfonietta og Beethovens 1. og 3. symfoni med Copenhagen Chamber Orchestra.


    duen-orkester.dk/morten-ryelund

    DUEN

    Det danske Ungdomsensemble

    DUEN – Det danske Ungdomsensemble er et kreativt musikalsk forum for strygertalenter i alderen 17-27 år. DUEN spiller i mange forskellige konstellationer, og repertoiret spænder fra de store klassikere til nyskreven musik. Ensemblet spiller sammen med topprofessionelle klassiske solister og samarbejder også med musikere fra andre genrer. Siden 2012 har DUEN bl.a. spillet til Kirkeministerens Julekoncert i Holmens Kirke, Klassiske Dage i Holstebro (med Viktoria Mullova, Michala Petri, Håkan Hardenberger og Janne Thomsen), STRØM festival i København (med Mike Sheridan), Schubertiaden i Roskilde, CHART Art Fair på Charlottenborg, KlubRå på Roskilde Festival, været på turné i Kina og Holland, lavet TV og indspillet CD.


    DUEN består af ca. 25 unge, talentfulde strygere med det klassiske som kernerepertoire. I spidsen står dirigent og kunstnerisk leder Morten Ryelund som sørger for at både energien og kvaliteten er høj. De fleste af DUENs medlemmer er studerende på landets klassiske konservatorier og er blevet udvalgt efter en optagelsesprøve. Hvert medlem har en fast plads i ensemblet i to år. Kendetegnet blandt de unge strygere er en smittende spilleglæde og et højt teknisk niveau.


    duen-orkester.dk

    Henrik Vagn Christensen

    dirigent

    Henrik Vagn Christensen betragtes som sin generations førende danske balletdirigent og har været tilknyttet Den Kongelige Danske Ballet fra 1996 til 2012 og fra 2013 - New York City Ballet. Henrik Vagn Christensen har også dirigeret den finske nationale ballet, Den Kongelige Svenske Ballet, Den norske opera, Statsteatret i Pretoria, Teatro Real de Madrid og Marinskij-teatret i Skt. Petersborg. Hans meget tætte samarbejde med både Det Nationale Kammerorkester og Det Danske Nationale Symfoniorkester har tilbudt mange og varierede opgaver fra koncerter til ballet til optagelser til film og tv.


    De danske regionale orkestre har været udgangspunktet for det symfoniske repertoire, og Henrik Vagn Christensen har gennem årene spillet utallige koncerter med dem alle og lavet cd-optagelser og koncertproduktioner for børn og det unge publikum. Det professionelle messingrepertoire har også været i fokus, og Henrik Vagn Christensen har således været kunstnerisk leder / chefdirigent for både Prinsens Musikkorps (2003-2009) og Den Kgl. Livgardes Musikkorps (2006-2009).
    Født i 1963 og uddannet ved The Royal Academies of Music i Aalborg, Århus og København studerede Henrik Vagn Christensen med dirigenterne Jorma Panula, Frans Rasmussen og Tamàs Vetö. Desuden studerede han i Stockholm og London før sin debutkoncert med Copenhagen Philharmonic i 1994.


    Repræsenteres ved Crescendi Artists


    Foto Henrik Stenberg

    Orkester MidtVest

    symfoniorkester

    Orkester MidtVest blev grundlagt i 1994 af daværende Ringkjøbing Amt under navnet Ringkøbing Amts Symfoniorkester.


    Da amterne blev nedlagt i 2007 skiftede vi navn til det nuværende Orkester MidtVest.

    Orkestret er en fantastisk blanding af unge talenter og erfarne musikere. Halvdelen er unge fra blandt andet Musikalsk Grundkursus, MGK, mens den anden halvdel er voksne musikere, professionelle såvel som rutinerede amatører.


    I 2015 blev Midtvest Ungdomsorkester lagt ind under Orkester MidtVest. Midtvest Ungdomsorkester er et orkester for unge mellem ca. 12 og 20 år blandt andet  fra de lokale musikskolers talentlinjer. Midtvest Ungdomsorkester giver koncerter under eget navn.  Orkestret hed tidligere Viborg Amts Ungdomssymfoniorkester.


    Orkester MidtVest hører hjemme i hele Midt- og Vestjylland. Vi har base på Holstebro Musikskole og holder prøver i musikskolens store orkestersal. Midtvest Ungdomsorkester øver desuden i Viborg Musiksal.


    orkestermidtvest.dk

    REMUS

    Region Midtjyllands UngdomsSymfoniorkester

    REMUS står for Region Midtjyllands UngdomsSymfoniorkester. Det er et fuldt symfoniorkester med 55 medlemmer mellem 12 og 20 år. De unge er udvalgt fra flere midtjyske ungdomsorkestre og fra konservatoriet. Orkestret har fungeret under Aarus Musikskole siden 2012 år med støtte fra blandt Region Midtjylland.


    Orkestret administreres af Aarhus Musikskole.

    Andorra

    indie jazzband

    Andorra er en fynsk Indiejazzgruppe der, med fokus på gode melodier,

    med både komplekse og gennemtænkt simple strukturer, inddrager den skandinaviske klangverden. Det resulterer i et hårdtslående indiepræget udtryk blandet med jazzens store alsidighed.


    De skriver om deres tilblivelse:


    Det her band blev jo samlet pga ren nostalgi. Vi havde jo længe (mange år) snakket om at vi skulle lave et band igen som i gamle dage men alle havde altid for travlt. Da corona krisen kom fik vi jo endelig muligheden for at samle tropperne, skrive musik og finde den gamle tryghed igen.



    se bandets Facebook-side

    Anders Malta

    komponist

    Anders Malta er en ung trompetist og komponist. Han har spillet aktivt på den danske jazzscene i mange år og arbejder som komponist og kapelmester sideløbende. Anders Malta har komponeret og arrangeret til film, teater og til hans egne orkestre henholdsvis kvintet og BigBand. 

    Anders Malta komponerer med stort fokus på de energiske og melodiske elementer.

    Anders er kandidatstuderende i rytmisk komposition på Syddansk Konservatorium i Odense.

    Kristoffer Nybye

    komponist

    Kristoffer Nybye er oprindeligt uddannet jazz-klarinettist fra Syddansk  

    Musikkonservatorium, og nu aktiv freelancemusiker der, trods sin unge alder,  allerede har turneret i over 20 lande, i mange forskellige konstellationer. Når han er  hjemme på dansk jord, begår han sig en stor del af tiden, på den danske teaterscene,  

    hvor han som musiker eller kapelmester har spillet et utal af forestillinger rundt  omkring i Danmark. Kristoffer har komponeret musik til alt fra klezmer- og  balkanorkestre, diverse jazzkonstellationer og Big Bands til strygerkvartetter,  solostykker for klarinet og musik til fere teaterstykker og musicals.  Kristoffer vandt i 2017 en pris for “Bedste nye melodi til tekst af Martin Luther”.  -  

    -  

    “Jeg glæder mig meget til at arbejde med det fantastiske Orkester MidtVest.  Mulighederne er nærmest uendelige med et orkester af denne kaliber så den vigtiste  musikalske ambition for dette projekt bliver nok at passe på med at lave “for meget” og  i stedet fokusere på historien som filmen fortæller.”

    Magnus Plejdrup

    komponist

    Magnus Plejdrup (f. 1995) har siden 2017 været aktiv komponist og dirigent. Plejdrup er uddannet BA i Klassisk Komposition ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, og han studerer nu en MA i orkesterdirektion ved Royal Conservatoire of Scotland i Glasgow. Hans musik er blevet spillet af bl.a. Esbjerg Ensemble, Randers Kammerorkester og Ensemble Pluma, samt ved Aarhus Kammermusikfestival. Plejdrups største inspiration er kommet sig ud af hans lange studietid ved komponist Niels Rønsholdt, men han er også blevet påvirket meget af supervision med bl.a. komponisterne Juliana Hodkinson og Simon-Steen Andersen samt dirigenterne Søren Kinch Hansen, Alim Shakh og Johannes Wildner.


    Pressen skrev: "I Plejdrups musik findes altid det ’smukke’ og det ’grimme’ afbilledet enormt tydeligt, side om side – med en gensidig påvirkning, og undertiden med en, måske dansk, type ironi, der retorisk sætter spørgsmålstegn ved: ”er her i virkeligheden så smukt, som vi ønsker, her skal være?”


    Tak til