MEDVIRKENDE 2022
violin
Michael Germer har med sit naturlige musikerskab og sin varme sanselige tone vundet succes i Skandinavien og i Israel, hvor han studerer hos Dora Schwarzberg og allerede har etableret sig som solist med store internationale priser fra København, Israel og Wien i baggagen.
I 2019 var Michael den yngste semifinalist i Carl Nielsen International Violin Competition, som blev transmitteret live over hele verden.
Festivaller har ført Michael til Østrig, Italien, Polen, Ukraine, Norge og Sverige og hans koncerter er blevet transmiteret live på Østrigs nationale radio – ORF, DR og på medici.tv. I august 2019 blev han tildelt det store Jakob Gade Legat i Tivolis Koncertsal.
violin
“Priya Mitchell er en af de fremmeste og mest markante violinister i sin generation, ikke så meget pga. sin tekniske perfektion eller sin ufejlbarlige stilsans, men snarere pga. den intense og højprofilerede karakteristik, hun tildeler hver eneste frase i kombination med kvaliteter som farve og liv, spænding og passion.” - The Strad
Priya Mitchell voksede op i Oxford og studerede hos David Takeno på Yehudi Menuhin-skolen og hos Zachar Bron i Tyskland. Hun blev derefter valgt som den britiske repræsentant for European Concert Halls Organization 'Rising Stars' Series. Denne succes førte til meget roste turnéer og optrædener med blandt andet Royal Philharmonic Orchestra, BBC Symphony Orchestra, BBC Philharmonic Orchestra, Bournemouth Symphony Orchestra , English Chamber Orchestra, London Mozart Players, Scottish Chamber Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic og Philharmonia.
bratsch
Yuval Gotlibovichs kunstneriske aktiviteter er særdeles varierede, men indbyrdes forbundne. Som bratchist har han vundet førstepræmien i konkurrencerne Lionel Tertis (UK), Fischoff (USA) og Aviv (Israel). Han optræder regelmæssigt som solist (bl.a. med Jerusalem Symphony, Real Filharmonía de Galicia, Tel Aviv Soloists Ensemble, Israel Chamber, Ostrobotnian Chamber Orchestra, Orquesta de Cambra Catalana og Texas Festival Orchestra), som recitalist (Wigmore Hall, Kennedy Center , Tel Aviv Museum blandt andre) og inviteres jævnligt til de vigtigste festivaler i Europa.
Hans debutalbum for NAXOS-pladeselskabet, med bratschmusik af Ramón Paus, har vundet international anerkendelse, da det kom ind blandt de ti bedst sælgende albums fra Naxos verden over i den første måned efter udgivelsen. Hans originale arrangement af J.S. Bachs "Goldberg Variationer" i forskellige musikalske stilarter er blevet indspillet af Sony med Garnati Trio.
cello
Torleif Thedéen er en af de mest fremtrædende instrumentalister i Norden, og han nyder en international anerkendelse som koncertsolist, albumkunstner og pædagog på allerhøjeste niveau. Han er en førstepræmievinder af internationale cellokonkurrencer, herunder Casals Competition. Han er gæsteprofessor i cello ved Royal College of Music i London og professor ved Det Norske Musikkonservatorium i Oslo.
I en karriere, der strækker sig over fire årtier, har svenske Thedéen optrådt med nogle af verdens største orkestre, blandt dem Czech Philharmonic, Netherlands Philharmonic, London Philharmonic, DSO Berlin, Vienna Symphony Orchestra, The Halle Orchestra, Moscow Philharmonic, City of Birmingham SO, Dresden philharmonic, Royal Philharmonic og BBC Philharmonic.
kontrabas
Rick Stotijn studerede kontrabas på konservatoriet i Amsterdam hos sin far Peter Stotijn og dimitterede med højeste udmærkelse. Han fortsatte studier hos Bozo Paradzik på Hochschule i Freiburg. Han vandt flere førstepræmier ved konkurrencer og blev tildelt Hollands største musiker award, Den hollandske Musikpris, med begrundelsen, at “Rick er en alsidig musiker med en bevægende musikalitet og en overvældende virtuositet.”
Rick Stotijn optræder regelmæssigt som solist med betydelige orkestre som Sveriges Radios Symfoniorkester, Amsterdam Sinfonietta og mange flere. Stoijn har været solokontrabassist i Rundfunk Sinfonie Orchester, Berlin, Amsterdam Sinfonietta og er i øjeblikket solobassist i Sveriges Radios Symfoniorkester og Mahler Kammerorkester, ligesom han regelmæssigt er gæst med London Symphony Orchestra, Royal Concertgebouw Orchestra og Orchestra Mozart, samt medlem af Chamber Orchestra of Europe.
fløjte
"Janne Thomsen var en af aftenens store stjerner. Oprigtig spilleglæde, perfekt teknik og en særlig udstråling kendetegnede hendes spil og fremtræden på scenen,” - Süddeutsche Zeitung, München. Hun har etableret sig på verdensplan som en yderst succesfuld og efterspurgt solist. Efter sine studier ved Royal Academy of Music i London og i solistklassen på Conservatoire de Musique de Paris fortsatte hun som prisvinder i fremtrædende fløjtekonkurrencer i Prag, Paris, Bayreuth, Rom, Wien, Paris og Boston. Ligeledes er Janne Thomsen blevet tildelt legater af Dronning Margrethe II og Prins Henriks fond, samt Augustinusfonden, Holstebro Musikpris og Gadeprisen. I 2016 blev hun tildelt titlen ARAM, “Associate of the Royal Academy of Music”, en hæder uddelt til musikere, der har gjort en særlig indsats I musikkens verden.
klaver
Marianna Shirinyan blev født i Yerevan, Armenien. Hun begyndte sine musikalske studier i en alder af syv, da hun deltog i Tchaikovsky musikskolen i sin hjemby under ledelse af Margarita Hakobian.
Shirinyan er professor i klaver ved Det Norske Musikkonservatorium i Oslo, Steinway-kunstner og kunstnerisk leder af Oremandsgaard Kammermusikfestival i Danmark. Fra sommeren 2020 også kunstnerisk co-director af Valdres Sommersymfoni i Norge.
Shirinyan har en strålende diskografi. Alle cd'erne er blevet modtaget entusiastisk af både internationale anmeldere og lyttere. Hendes seneste udgivelse, Fantasy for Piano and Orchestra af Louis Glass, som hun har indspillet sammen med Rheinische Philharmonie, Koblenz under Daniel Raiskins ledelse, er blevet tildelt Danmarks Radios P2-pris i 2018.
orgel
Lars Fløe spillede som barn cello, fløjte og klaver og påbegyndte som 17-årig videregående klaverstudier ved El Conservatorio de Música, Universidad Nacional de Bogotá, Colombia.
Efter hjemkomst til Danmark tog han diplomeksamen i musikledelse og hørelærepædagogik ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, og først langt senere påbegyndte han videre studier i orgel, hvilke kulminerede med debutkoncert fra solistklassen i 2019. Fra 1. februar 2022 har Lars været ansat som organist ved Holstebro Kirke, og før da var han ansat i 23 år som organist ved Egå Kirke og et enkelt år ved Den Danske Kirke i Paris. Ud over at virke som organist komponerer han instrumentalværker og sange inspireret af forskellige kulturers folkemusik samt af Renæssancen. Lars har stiftet bandet Celtic Child, som spiller Eventyrmusik, hans egne kompositioner.
entertainer
Sigurd Barrett skrev som seksårig sine første sange. Som ung studerede han russisk rock på universitetet, og som voksen har han både formidlet big band- og symfoniorkester-værker for de mindste. Sigurd og hans bjørn, Bjørnen Bjørn, blev for alvor hvermandseje gennem det mangeårige samarbejde med DR-TV om formidling af musikken til børn.
Sigurd Barrett har med utrættelig energi vist, hvordan man kan være spontan, sjov, dybt musikalsk, folkekær og samtidig en gennemtænkt, seriøs musikformidler inden for et respektindgydende væld af genrer.
I Holstebro kender vi den dygtige entertainer, som den der sætter skub og styrer energien i nogle af skolebørnenes allerstørste musikalske oplevelser, når de tager del i Klassiske Dages store børneprojekter med op til 500 børn
klaver
Artur Tuznik er pianist og komponist. Han er opvokset i Polen og har været bosat i Danmark siden 2008. Tuznik tog sin bachelor på musikkonservatoriet SDMK i Odense og kandidatgrad samt solistklasse på Rytmisk Musikkonservatorium i København med bl.a. Carsten Dahl som lærer. Artur fortsætter nu sine studier med klassisk klaver hos prof. Niklas Sivelöv på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.
Tuznik har vundet priser på en række meget ansete internationale jazzkonkurrencer i Europa - B-Jazz Burghausen (DE), Getxo Jazz (ES), Jazz Hoeilaart (BE), Jazz-Nad-Odra Festival (PL) og mange flere.
jazztrommer
Anders Mogensen har i mere end to årtier været en af de mest eftertragtede trommeslagere på den danske såvel som den internationale jazzscene. Han har været medlem af banebrydende bands som When Granny Sleeps, Jakob Anderskov Trio, Doky Brothers, Kasper Tranberg, Yakuza Zhuffle, Lovedale og Copenhagen Art Ensemble. Han har turneret og indspillet med Jazz Greats såsom: Bob Berg, David Liebman, Steve Swallow, Marc Johnson, Brecker Brothers, Gary Thomas, Django Bates, Tim Hagans, Cuong Vu, Lew Soloff og Ray Anderson. Anders har en stilling som lektor og leder af jazzafdelingen på Det Fynske Musikkonservatorium, og han har holdt clinics og workshops i hele Europa, USA, Japan og Brasilien.
bas
Jens Jefsen er født i Bov 1946. Senere bopæl i Flensborg og siden 1958 bopæl i Vejle.
Spillede guitar og siden 1964 kontrabas.
Tog uddannelse som pianostemmer i Vejle 1967-1969
Fast stævnedeltager på Vallekilde Højskoles årlige jazzstævner 1968-1974.
I 1975 rytmegruppeinstruktør på stævnet sammen med trommeslageren Ed Thigpen.
Underviste herefter som “doktor bas” på jazzstævnerne mange år frem og fik efterhånden status som ‘jazzstævneveteran’.
Med mellemrum stadig aktiv stævnedeltager, senest 2004, 2010, 2014 og 2017.
Bosiddende i Århus siden 1969.
Gik på Det Jyske Musikkonservatorium med kontrabas som hovedfag 1969-1973.
festivalkomponist 2022
Søren Monrad har altid komponeret sideløbende med en karriere som udøvende slagtøjsspiller og pædagog. Hans kompositioner kredser sig naturligt omkring hans indgående kendskab til især slagtøjets mangfoldige klangmuligheder og er ofte udsprunget af hans egen pædagogiske forskning, men han skriver også gerne for andre instrumenter og sammensætninger. Ud over at være inspireret af den klassiske musik, nærer Monrad en stor kærlighed til den rytmiske musik, fra heavy rock til jazz og worldmusic, hvorfra meget af hans inspiration også stammer.
Søren Monrad er født i 1959 og er uddannet som slagtøjsspiller fra Det kgl. Danske Musikkonservatorium i 1980. Han var ansat i Det Kongelige Kapel som slagtøjsspiller og solopaukist. Søren Monrad har derudover været medlem af talrige orkestre, bl.a. Cirkus Benneweis (1979-80), Tivolis Harmoniorkester og Big Band (1980-82) og senere Collegium Musicum og Royal Danish Brass. Siden 1983 har han været docent i slagtøj ved Syddansk Musikkonservatorium og har desuden en omfattende kammermusik og solistvirksomhed i ind- og udland. Endvidere medvirker han på talrige CD-og DVD-indspilninger.
regionalt statsensemble i Region MidtVest
Ensemble MidtVest forstår den klassiske musik som en levende tradition, der er forankret i fortiden, men som samtidig er lige så relevant i dag, som den har været i århundreder. Det er derfor ensemblets målsætning at gøre de sidste 500 års musik tilgængelig for det 21. århundredes publikum. For at opfylde dette mål præsenterer ensemblet ikke bare et repertoire med klassisk kammermusik, men arbejder også med fri improvisation såvel som barok og tidlige klassiske værker.
Ensemble MidtVest blev etableret i 2002, og består af en strygekvartet, en blæserkvintet og en pianist. Ensemblet holder til på HEART – Herning Museum of Contemporary Art, som både huser prøvelokaler og koncertsal.
Ensemble MidtVest spiller ca. 100 koncerter om året i ind- og udland, og har bl.a. optrådt i Carnegie Hall i New York, Kings’ Place og Wigmore Hall I London
dirigent og kunstnerisk leder for DUEN
“Morten Ryelund er en sjælden stor musikalsk begavelse. Hans indsigt i, og fortolkning af musikken er altid grundigt gennemarbejdet, personlig, nytænkende og yderst overbevisende. Desuden besidder Morten en sjælden evne til at samle den positive og kreative energi der altid opstår i hans nærvær og bruge den til at få det bedste frem i musikerne.” - Johannes Søe Hansen, koncertmester i DR Symfoniorkestret.
Morten Ryelund (f. 1970) fik sin professionelle dirigentdebut med Sønderjyllands Symfoniorkester i 1996. Siden har han arbejdet med talrige orkestre og ensembler som Sjællands Symfoniorkester, Aalborg Symfoniorkester, Aarhus Symfoniorkester, DR Underholdningsorkestret, Malmö Symfoniorkester, Helsingborg Symfoniorkester, Stockholm Sinfonietta, Bergen Kammerorkester, Pskov Symphony Orchestra, Athelas Sinfonietta, DR Radiokoret, Det Kgl. Operakor og Copenhagen Chamber Orchestra.
Desuden har han lang og omfattende erfaring i arbejdet med unge musikere. I perioden 2004-11 var Morten Ryelund dirigent for DR UngdomsEnsemblet – fra 2012 dirigent og kunstnerisk leder for Det Danske Ungdomsensemble.
Det danske Ungdomsensemble
DUEN, Det danske Ungdomsensemble består af ca. 25 unge, talentfulde strygere med det klassiske som kernerepertoire. I spidsen står dirigent og kunstnerisk leder Morten Ryelund, som sørger for at både energien og kvaliteten er høj. De fleste af DUENs medlemmer er studerende på landets klassiske konservatorier og er blevet udvalgt efter en optagelsesprøve. Hvert medlem har en fast plads i ensemblet i to år, efter behov udvides besætningen af og til med talentfulde unge blæsere. Kendetegnet blandt de unge strygere er en smittende spilleglæde og et højt teknisk niveau.
dirigent for symfoniorkestret 2022
Magnus Plejdrup (f. 1995) er aktiv som dansk dirigent og komponist, pt. bosiddende i Glasgow, UK. Uddannet BA i Klassisk Komposition (2018-21) v/ Det Jyske Musikkonservatorium under Niels Rønsholdt, Simon Steen-Andersen og Juliana Hodkinson. Studerer pt. orkesterdirektion og komposition (2021-) v/ Royal Conservatoire of Scotland under Martyn Brabbins og Fabrice Fitch samt gæsteundervisere såsom Thomas Søndergaard, Michael Schønwandt, Ryan Bancroft, John Wilson m.fl. Dertil ét års studier på musikvidenskabeligt institut v/ Aarhus Universitet (2016-17).
Modtager af en lang række priser, legater og scholarships – bl.a. Leonie Sonning Musikfonds Talentpris 2022, Havfruelegatet for Dimittender v/ Det Jyske Musikkonservatorium, ABRSM Full Postgraduate Scholarship for EU-Students.
Har som en del af sine studier dirigeret BBC Scottish Symphony Orchestra, Royal Scottish National Orchestra og Orchestra of Scottish Opera samt flere danske professionelle ensembler. Dertil er Magnus aktiv i den kunstneriske ledelse af Aarhus Kammermusikfestival.
symfoniorkester
Orkester MidtVest blev grundlagt i 1994 af daværende Ringkjøbing Amt under navnet Ringkøbing Amts Symfoniorkester. Da amterne blev nedlagt i 2007 skiftede det navn til det nuværende Orkester MidtVest. Orkestret er en fantastisk blanding af unge talenter og erfarne musikere. Halvdelen er unge fra blandt andet Musikalsk Grundkursus, MGK, mens den anden halvdel er voksne musikere, professionelle såvel som rutinerede amatører. orkestermidtvest.dk
REMUS står for Region Midtjyllands UngdomsSymfoniorkester. Det er et fuldt symfoniorkester med 55 medlemmer mellem 12 og 20 år. De unge er udvalgt fra flere midtjyske ungdomsorkestre og fra konservatoriet. Orkestret har fungeret under Aarhus Musikskole siden 2012 år med støtte fra blandt Region Midtjylland.
Orkestret administreres af Aarhus Musikskole.
ung, talentfuld, prisvindende trio
Trio Felix er en prisvindende ung klavertrio, og de gæster Holstebro Musikskoles Koncertsal med et festfyrværkeri af musik af J. S. Bach, F. Mendelsohn, M. Ravel, F. Kreisler og mere moderne stykker.
I februar 2022 vandt Trio Felix Guld prisen ved Kammermusikkonkurrencen på Det Jyske Musikkonservatorium.
Trioen består af Lukas Holm Hansen (klaver), Antoia Fuglsang (violin) og Alexander Shirinyan (cello). Ved Klassiske Dage 2022 remplacerer 19-årige Sibylle Bodart, Antoia Fuglsang på violin.
ung jazztrio
Nordlys er en meloditrio i et uortodokst og moderne format bestående af
trompet, saxofon og kontrabas. Musikken er for gruppen en form for
kortvarig flugt fra måden, vi til daglig begår os i verden på. Den åbner -- for
et særligt rum med plads til at stoppe op og se sig omkring. Alligevel er
Nordlys ikke lig med virkelighedsflugt. Det handler for bandet om at
vælge,hvordan vi belyser virkeligheden, og særligt hvad vi af og til glemmer
at give plads og lyd til.
Gennem trioens klare lydfortællinger ønsker Nordlys at præsentere
publikum for et univers, som omfavner naive og skrøbelige drømme, som
ifølge gruppen, i dag er for få og ensomme. Musikkens ærlige budskaber er
accepterende, søger kontakt og inderlighed frem for vildskab og fart.
Trioen giver alle nysgerrige sjæle en koncertoplevelse, som tager
udgangspunkt i kompositioner født i Vestjylland, på havne, i kældre, med
udsigt og evighed i fokus.
koreograf, Den Kgl. Balletskole
Theresa Jarvis Eliasen er den daglige leder af Holstebro Balletakademi. Theresa er uddannet fra ’Arts Educational School’ i London fra 1980-1983. Derefter blev hun professionel balletdanser i Lissabon, ved ’The National Ballet of Portugal’. Siden har Theresa danset som solist ved ’English National Ballet’, ’Berlin Ballet’ og ’Det Kongelige Teater’ i København. I 2002 flyttede Theresa til Holstebro, og har siden været balletleder/lærer på Det Kongelige Teaters afdeling her i byen.
Theresa underviser balletskolens balletlinje (1.-6. klasse), samt de ældste elever på balletakademiet, hvor hun tilbyder undervisning i tåspids.
Hvert år præsenter Jarvis en indlevet og smuk koreografi til Klassiske Dages solisters indslag ved Sigurd Barretts store børnekoncert i Musikteatret.
Producer, Uffe Munkgaard
CVR-nummer: 35150331
VAT number: DK-35150331
Vestjysk Bank: 7600 – 1547835