Masterclass med fløjtespillets mester 80-årige William Bennett fejres med masterclass for otte udvalgte konservatorie-elever

Masterclass med fløjtespillets mester

80-årige William Bennett afvikler første weekend i oktober to dages masterclass for otte udvalgte konservatorieelever under musikfestivallen ”Klassiske Dage” i Holstebro

Otte talentfulde fløjtenister får en helt særlig oplevelse, når Klassiske Dage – Holstebro International Music Festival for 12. år afvikles første weekend i oktober. Eleverne vil to dage i træk deltage i en masterclass med den 80-årige britiske fløjtenist William Bennett, som selv har spillet tværfløjte, siden han var 12 år gammel.

De otte elever er udvalgt fra landets tre musikkonservatorier af docent ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium Toke Lund Christiansen, som med hjælp fra Solistforeningen af 1921 har arrangeret efterårets masterclass.

”Jeg synes, det er en god idé at kombinere en international musikfestival med undervisning. Og så er det jo meget naturligt at bruge sin egen lærer, for William Bennett var også min lærer. Jeg glæder mig til masterclass’en, og jeg glæder mig også personligt til at se ham igen,” siger Toke Lund Christiansen.

William Bennett rejser verden rundt for at undervise og inspirere musikere. Senest har han blandt andet været i Sydamerika og Japan, så man skal ikke lade sig narre af fløjtemesterens dåbsattest. Han har foruden sine musikalske og pædagogiske talenter også ry for at være en meget farverig person, så der venter en stor oplevelse for både elever og tilskuere.

”Vi har inviteret elever fra musikskolernes MGK-uddannelser til at komme sammen med deres lærere og overvære denne masterclass. Publikum vil også kunne få glæde af det, for der bliver jo spillet en masse god musik,” fortæller Toke Lund Christiansen.

Klassiske Dages masterclass består af to lektioner til hver af de aktive deltagere fordelt over to dage. Fløjtenisterne bliver akkompagneret af den dygtige pianist Maren Marie Tange, som er vant til at spille sammen med fløjtenister på musikkonservatorierne. Hver elev har på forhånd forberedt et musikstykke og vil så få feedback af mesteren.

”Hvis man ikke kender til begrebet ’masterclass’, så svarer det til, at en nobelpristager gæsteunderviser i fysik, eller at førsteholdet blev trænet af landsholdets træner. Det er virkelig stort, og eleverne vil få stort udbytte af det,” siger Toke Lund Christiansen.

Klassiske Dages festivalleder, fløjtenist Janne Thomsen, har studeret i fire år hos William Bennett i London som led i sin egen musikalske uddannelse.

”Det en stor glæde, at vi kan give noget videre til de musikalske talenter. Klassiske Dage handler ikke kun om at give publikum en stor oplevelse. Det handler også om at hente de bedste musikere til Danmark og til Vestjylland, så de unge kan blive inspireret til at dygtiggøre sig endnu mere. Desuden er det en luksus, at min egen tidligere lærer Toke Lund Christiansen har håndplukket eleverne, så det er de mest talentfulde danske fløjtenister, som vi kan præsentere for William Bennett. Han er absolut er en af verdens store mestre,” siger Janne Thomsen.

William Bennetts masterclass afvikles fredag 30. september og lørdag 1. oktober på Holstebro Musikskole. Der er fri entré. Se hele festivalens program på www.klassiskedage.dk.

Foto til pressebrug
Højopløst foto af William Bennett er tilgængelig via hans hjemmeside:
http://www.williambennettflute.com/wibbphotogallery.html

Nyheder fra Klassiske Dage – se flere nyheder her.