Klassiske Dage går til filmen Ny video præsenterer Holstebros årlige festival for klassisk musik

Håbet er blandt andet at tiltrække flere kulturinteresserede turister.

Klassiske Dage – Holstebro International Music Festival er en stor kulturoplevelse. Men det kan være svært at formidle, hvilke oplevelser der venter publikum, og derfor har festivalen nu fået produceret en flot video, der kan benyttes som et slags digitalt visitkort og til brug på diverse hjemmesider.

”Klassiske Dage sigter på et længere strategisk forløb med turismeudvikling og er i et rigtig godt samarbejde med turistbureauet, og vi håber således, at videoen vil få flere gæster til at få øjnene op for Klassiske Dage og samtidig får lyst til at gæste Holstebro og omegn, ikke kun for at opleve Klassiske Dage, men også af mange andre, gode grunde,” siger festivalens leder, fløjtenist Janne Thomsen. ”Det giver sig selv at digitale medier er vigtige, når der snakkes formidling i dag. VisitHolstebro.dk udarbejder omkring Klassiske Dages program pakker, som supplerer de oplevelser, vi præsenterer, så at vi kan få ordet kultur til at inkludere oplevelser i Vestjylland omkring natur, vestjyske råvarer og kunst, så vi kan vise gæster, at de kan få en virkelig stor kulturoplevelse i Vestjylland. Tillige falder festivalen meget lykkeligt sammen med Handelsstandsforeningens ”Open by night”, og jeg har altid været glad for god dialog med chef Jens Kristian Larsen også her.” siger Janne Thomsen.

Videoen blev optaget under Klassiske Dage 2016, hvor festivalen havde et rigtig godt samarbejde med det lokale erhvervsliv om at skabe en totaloplevelse for gæsterne. ”Vi havde et fint samarbejde med lokale restauranter om gourmet-mad af vestjyske råvarer og efterfølgende gallakoncert. Også byens butikker har taget godt imod os, og netop i år søger vi i hele festivalugen at skabe spændende events i gågaden. Det er for at understøtte ”Open by night” og for at bringe ikke bare den klassiske musik ned i centrum af Holstebro, så vi planlægger cross-over projekter med folkemusik og jazz, interviews med mere – og da især for at skabe liv og kulturelle events i midtbyen” siger Janne Thomsen.

Når Klassiske Dage løber af stablen i efteråret, er det 13. år i træk, at den verdenskendte fløjtenist Janne Thomsen vender hjem for at præsentere topnavne for sin fødeby. ”Klassiske Dage drejer sig helt fundamentalt om at bringe en international elite til byen samt at give et løft til den musikalske fødekæde både lokalt og nationalt fra de helt små til konservatorie-niveau,” forklarer Janne Thomsen.

En af de tilbagevendende stjerner i 2017 er dette års P2-prisvinder og tidligere modtager af Holstebro Kommunes Kulturpris, cellist Andreas Brantelid. Festivalen byder også på gensyn med Den danske Strygekvartet samt den mand der af ”The Times” bliver kaldt ”galaksens bedste trompetist”, Håkan Hardenberger.

Som et fast element i festivalen bliver skolebørn fra Holstebro Kommune inviteret med i stort projekt med korsang og musik. Det er musiker og entertainer Sigurd Barrett, der står i spidsen for det. I Klassiske Dages præsentationsvideo siger han om projektet: ”Børneprojektet på Klassiske Dage starter som totalt kaos. Der er simpelthen så mange forskellige der er med: Der er 400 børn! Og så kommer der nogle strygere, og der kommer nogle verdensstjerner og spiller. Nogle forventer klassisk musik, og nogle forventer skæg og ballade. Og på en eller anden måde, så samler det hele sig altid i sidste ende. Det er fest, og jeg tager altid hjem og siger: Wow! Jeg glæder mig til næste år.”

Dette års Klassiske Dage afvikles 28. september til 1. oktober med undertitlen ”Derfra min verden går” – kendt fra H. C. Andersens fædrelandssang ”I Danmark er jeg født”. Læs om festivalen og de medvirkende, se billeder og se den flotte nye video, som er produceret af den vestjyske videojournalist Mads Haukrogh, partner i det københavnske reklamebureau Friday, på www.klassiskedage.dk