Silke Avenhaus Klaver, Tyskland

Pianisten, Silke Avenhaus har i årevis imponeret publikum og kritikere med sine evner, kraftfulde fortolkninger samt med sin musikalske opdagelsesglæde. 

Hun har forenet Wagner, Liszt og Rossinis klaverstykker i sin “Salon Chromatique et Harmonique” og fremført dem i en overraskende sammenhæng. Den lystbetonede, kreative tilgang til klaverrepertoiret og den kammermusikalske litteratur har ført til talrige udmærkelser såsom priserne “Diapason d´Or”, “Supraphon Award” samt til en nominering til en “Grammy Award”, hvilket også gør hende til en eftertragtet kammermusikpartner. Hos EMI, ECM, Koch, CPO, Berlin Classics, Cavi og Harmonia Mundi eksisterer allerede 30 CDer med et bredt solistisk og kammermusikalsk repertoire. 

På de anerkendte koncertscener og festivaler i Europa, USA og Sydøstasien påskønner man fortolkeren Silke Avenhaus. Hun er regelmæssigt i Wigmore Hall i London, Conertcertgebouw i Amsterdam samt gæst i Wiener Konzerthaus, hun har optrådt i Salle Gaveau i Paris, i Philharmonie Köln, München og Berlin såvel som i Carnegie Recital Hall i New York. Hun spillede på Marlboro Music Festival, på Spannungen Festival, på Berliner Festwochen og på Pheingau Musik Festival og hun kunne også høres på Salzburger Festspielen, Lucerne Festival, Schleswig-Holstein Musik Festival og Klavier-Festival Ruhr. Andre invitationer har ført hende til Mondsee Festival og til Kammermusikfestival Stavanger. Crossover projekter, som Produktionen “Ludwig Ⅱ” med Richard Wagners soloværker til Münchner Kammerspielen, eller samarbejdet med skuespillere viser Silkes alsidighed og åbenhed. 

Silke Avenhaus spiller ofte med kunstnere som Marie-Luise Neunecker, Christoph Poppen, Jörg Widmann, Thomas Nehetmair, Tabe Zimmermann, Sabine Meyer, Quiriene Viersen, Tai Murray eller Antje Weithaas. Forskellige komponister komponerer værker, som hun har uropført, som for eksempel Magnar, Aam, Helmut Eder, Detlef Glanert, Wilfried Hiller, Akikazu Nakamura, Bernd Redmann og Jörg Widmann. 

Silke Avenhaus er uddannet hos Bianca Bodalia og Klaus Schilde (Hochschule für Musik München), György Sebök (Indiana University, Bloomington) samt hos Sandor Végh og András Schiff. 

Silke Avenhaus underviser som adjungeret professor på Hochschule für Musik München, og hun er regelmæssigt underviser ved Villa Musica. Formidling af klassisk musik til et nyt publikum er et særligt anliggende for musikeren, det være sig lydbøger for børn, koncertforedrag, workshops eller ved deltagelse i det Lars Vogt initerede projekt “Rhapshody in School”. 

Silke Avenhaus er medstifter af serien “Sounds and Science”, som opføres i Konzerthaus Wien. Derudover er hun engageret i “Artists for a better future”, en kunstnerkreds der fremmer verdensomspændende sociale projekter. 

Hendes første CD “Trouts” med Schuberts “Forellenquintett” sammen med fem nykomponerede variationer med musikerkollegerne Lena Neudauer, Wen-Xiao Zheng, Danjulo Ishizika og Rick Sotijn opnåede stor international succes.

(Oversættelse, Louise Volsted Pedersen d. 07/02-2020)