Siljamari Heikinheimo Violin, Finland

Siljamari Heikinheimo er kendt som violinist og for nylig også som opera direktør. Som violinist optræder hun regelmæssigt som kammermusiker og som solist. Hun har været medlem af Det finske Radiosymfoniorkester i årene 2012-2016, og spiller nu ofte som assisterende koncertmester og sektionsleder i skandinaviske orkestre som Tapiola Sinfonietta, Helsinki Philharmonic Orchestra, Danmarks Underholdningsorkester og Trondheim Symfoniorkester. Hun optræder regelmæssigt på flere festivaler som Kuhmo kammermusikfestival, Summer Sounds Porvoo, Hauho Festival og Crusell Festival. Hun har indspillet adskillige finske kompositioner for finsk tv. Heikinheimo er kunstnerisk leder for koncertserien “Sounds Of Books” i Helsinki.

Som opera-direktør har Heikinheimo arbejdet i Stefan Herheims direktionsteam på “Deutsche Oper am Rhein” i Düsseldorf og på “Komische Oper” i Berlin. Hun har også arbejdet som assisterende direktør i Finlands Nationalopera.

Kun fire år gammel modtog Siljamari Heikinheimo sin første violinundervisning på Espoo musikskole med Päivyt Meller og Grazyna Gebert. I 2003 fortsatte hun studier på Sibelius-akademiet med Merit Palas. I Sverige har hun studeret i Edsbergs musikinstitut med Ulf Wallin (2005-2008). I 2011 afsluttede hun sine studier med Petri Aarnio og spillede sin afsluttende eksamen med udmærkelse på Sibelius-akademiet. Hun har for det meste studeret kammermusik med Paavo Pohjola, Marko Ylönen og Mats Zetterqvist. De mest betydningsfulde masterclasses har været med Mi-Kyung Lee, Pavel Vernikov, Hagai Shaham, Ferenc Rados og Ralf Gothoni.