Valdhorn og pølsehorn De fleste børn elsker pølsehorn, men der findes altså også horn med musik i

Sigurd Barrett, bjørnen ”Bjørn”, venner fra musikskolen og et kæmpestort kor af skoleelever fra Holstebro Kommune underholder i Musikteatret 30. september.

De fleste børn elsker pølsehorn, men der findes altså også horn med musik i. Et af de truttende horn, valdhornet, vil blive præsenteret for børnene, når Sigurd Barrett præsenterer årets børnekoncert under musikfestivalen ”Klassiske Dage – Holstebro International Music Festival”.

Den kendte børne-entertainer vil stå i spidsen for et kæmpestort kor af skoleelever fra Holstebro Kommune, dygtige elever fra Holstebro Musikskole, elever fra Balletskolen og solister fra Klassiske Dage. Sammen vil de sprede både musikglæde og madglæde. Årets tema for Klassiske Dage er nemlig ”Maren, mad og musik”, fortæller festivalleder Janne Thomsen.

”Vi fejrer, at det i år er 50 år siden, at Giacometti-skulpturen ”Kvinde på kærre” blev Holstebros vartegn og symbolet på, at Holstebro Kommune har dråber af kultur i alt, hvad den foretager sig. Skulpturen blev hurtigt døbt ”Maren å æ woun”, og folk lagde madpakker foran hende, fordi de syntes, hun var så tynd. Det er en sjov historie, som siger meget om, hvor uhøjtidelige vestjyder er – og så er det sjovt at få lov til at lege med maden og musikken. De klæder hinanden og skaber god synergi til en festival,” siger Janne Thomsen. Sigurd Barrett og børnekoret skal blandt andet synge en hyldest til ”bøf med løg”, og så er Sigurd ved at øve sig på en overraskelse i form af et nyt kulinarisk musiknummer sammen med sin ven, kokken Henning.

”Sigurd er en gudsbenådet formidler, som har en smittende begejstring, der fanger børnene rigtig godt. Han er samtidig en utroligt dygtig musiker, og han er virkelig god til at vække børnenes glæde for musik. Hvert år skriver han en helt ny historie i anledningen af festivalen, og det er i sig selv en spændende proces. Vi håber, at de mange børn – både i koret og blandt publikum – vil få mere lyst til at synge, danse og spille musik. Der er heldigvis mange gode muligheder for at få musik- og danseundervisning i Holstebro Kommune, hvis nogle af børnene får smag for det,” siger Janne Thomsen, der selv er verdenskendt fløjtenist og begyndte sin musikundervisning på Holstebro Musikskole.

Det bliver Josef Madsen, der skal spille valdhorn ved koncerten. Han er ”Holstebro-dreng”, tidligere MGK-elev ved Holstebro Musikskole og studerer nu på Musikkonservatoriet i Odense.Efter koncerten med sang, dans og valdhorn er der en anden slags horn til børnene, nemlig et pølsehorn, som bliver serveret i samarbejde med Café Kagehuset. Børnene skulle jo nødig blive lige så tynde som ”Maren å æ woun”.

Koncerten finder sted i Musikteatret Holstebro fredag 30. september kl. 16-17. Der er gratis entré for børn under 10 år. Se programmet og bestil billet på www.musikteatret.dk.

Nyheder fra Klassiske Dage – se flere nyheder her.