Sarah Willis Horn, USA/UK

Sarah Willis er født i Maryland, USA og har dobbelt statsborgerskab, britisk og amerikansk.

Hendes far var udenlandsk korrespondent, og hendes familie boede i USA, Tokyo og Moskva, før de flyttede til England, da hun var 13. Hun begyndte snart at spille horn i skolen, og derefter gik hun på Royal College of Music’s Junior afdeling. Hun fortsatte med at studere på Guildhall School of Music and Drama hos Anthony Halstead og Jeff Bryant.

Hun studerede senere med Fergus McWilliam i Berlin, hvor hun blev ansat som 2. Horn i Berlin Statsopera under Daniel Barenboim i 1991. Sarah har været solist med mange toporkestre såsom Chicago Symphony, London Symphony og Sydney Symphony Orchestra, ligesom hun er en flittig gæst ved festivals og i kammermusikensembler.

I 2001 blev Sarah Willis optaget i Berliner Philharmonikerne som det første kvindelige medlem af messingsektionen. Hun har indspillet adskillige anmelderroste cd’er, herunder værker som Brahms Horn Trio og Rosettis koncerter for to horn samt de meget populære og roste indspilninger ”Opera!” og ”Four Corners!” med horngruppen fra Berliner Filharmonikerne. Hendes seneste soloalbum “Horn Discoveries” blev udgivet i 2014.

Sarah er dybt involveret i Berliner Filharmonikernes mange undervisningsprojekter og har et stort engagement i orkestrets børne- og familiekoncerter. Hun har gennem de senere år været en drivende kraft i udviklingen af Berliner Filharmonikernes Digital Concert Hall, hvor hun interviewer dirigenter og solister. Hun har således sendt live til 33 millioner seere med the YouTube Symphony Orchestra. Sarah er en passioneret musikformidler, der med stor nysgerrighed og entusiasme gør fuld brug af den nyeste digitale teknologi og sociale medier for at nå målgrupper verden over. Hun blev på denne baggrund udvalgt til at være en af de første testere af de interaktive “Google Glasses” og brugte denne oplevelse at udforske, hvordan den digitale teknologi kan udvide oplevelsen af den klassiske musik. Hun er tillige frontfiguren i ”Sarah’s Music”, hvor interviews med store musikpersonligheder udsendes på Deutsche Welle, den tyske pendant til CNN.