Nyheder fra Klassiske Dage – se flere nyheder her.

Rummelig familiebil med plads til cello Meiniche har stillet to Kia Cee’d til rådighed for musikfestivalen Klassiske Dage

Bilhuset Meiniche i Holstebro har igen i år stillet biler til rådighed for Klassiske Dage – Holstebro International Music Festival. Valget faldt på to stationscars af mærket Kia Cee’d GT-Line. Det er normalt, hvad man vil betegne en ”sporty” og samtidig rummelig familiebil, men det var nu ikke pladsen til en barnestol eller to, der afgjorde valget. Det var derimod et helt lavpraktisk behov: Der skal være plads til en cello i bagagerummet!

”Der er en masse praktiske opgaver med at hente musikere i lufthavnen og transportere både musikere, hjælpere og instrumenter mellem koncertstederne, så det er en kæmpestor hjælp for Klassiske Dage, at vi kan låne bilerne af Meiniche,” siger festivalens producent Uffe Munkgaard.

Direktør Jesper Meiniche erkender, at sponsoraftalen ikke kun handler om reklame. Han har også et stort hjerte, der banker for musikken. Og han afslører, at han selv var elev på Holstebro Musikskole på samme tid som Klassiske Dages festivalleder, den kendte fløjtenist Janne Thomsen.

”Jeg spillede percussion – pauke, trommer og så videre – fra jeg var syv til 18 år, så jeg holder meget af musik, lige fra opera til en god rock- eller pop-koncert, når der for eksempel er ”Rock i Holstebro”. Og så er det generelt også vigtigt for mig, at vi som virksomhed bakker op, når Klassiske Dage skaber gode oplevelser i Holstebro. Når vi har en attraktiv by, skaber vi også et godt handelsliv, så det gavner os alle sammen,” siger Jesper Meiniche.

Uffe Munkgaard konstaterer, at en Kia Cee’d kører som en bil, der kan lide at komme fremad, men han forsikrer, at der nok skal blive passet godt på bilerne.

”Vi passer godt på vores gæster og deres instrumenter. Man skal helst ikke køre ræs, når man har en cello til mange, mange tusinde kroner liggende i bagagerummet,” siger han og smiler.

Når han nu alligevel kører pænt, kan han glæde sig over, at Kia Cee’d GT-Line klarer næsten 20 km på literen. Og hvis han kobler mobiltelefonen til bilens indbyggede stereoanlæg, kan han nå at høre Wilhelm Tell-ouverturen på turen gennem Holstebro by – i hvert fald, hvis der er rødt lys mindst én gang.

Læs mere om Kia Cee’d og book en prøvetur på www.meiniche.dk

Af Thomas Maxe