Derfra min verden går Tema 2017

Klassiske Dages tema for 2017: “Derfra min verden går”

“Derfra min verden går”, som er titlen på Klassiske Dage 2017, vil mange genkende fra H.C. Andersens sang “I Danmark er jeg født” fra 1850.

Under årets Klassiske Dage vil den klassiske musik belyse sine egne kulturelle og historiske rødder og samtidig knytte nye, originale bånd til jazzens og folkemusikkens verden.

I anledning af, at Aarhus i år er europæisk kulturhovedstad, og i samarbejde med Sigurd Barretts Danmarkshistorie, retter festivalen fokus mod lokalhistorie og det helt nære.

Desuden fejres i år 200-året for komponisten og verdensmanden Niels W. Gade, der stærkt prægede det europæiske musikliv i det 19. århundrede. Niels W. Gade var i sin levetid blandt andet grundlægger og rektor for Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvis dygtigste elever i år vil optræde med Det Danske UngdomsEnsemble og en række håndplukkede talenter under Klassiske Dages live masterclass, som streames globalt.

Derudover samarbejder Holstebro Handelsstandsforening og Klassiske Dage om nye tiltag, som vil skabe nyt liv i Danmarks flotte gågade i Holstebro hver eftermiddag i hele festivalugen. Det vil foregå sammen med elever fra Holstebro Musikskole, OrkesterEfterskolen og Dansk TalentAkademi. Med i projektet er blandt andet den danske jazz-trommeslager Anders Mogensen og den slovenske bassist Zoran Markovic, og i Klassiske Dages ”pop-up shop” vil der være daglige besøg af festivalens solister.

Klassiske Dage gæstes i år af fantastiske musikere så som Håkan Hardenberger, trompet, Christian Ihle Hadland, klaver, Den Danske Strygekvartet, Andreas Brantelid, Sarah Willis, horn, Anders Mogensen, jazz-trommeslager, Zoran Marković, bas, Morten Ryelund, dirigent, Janne Thomsen, fløjte.