Mads Bille Korleder, organist, Danmark

Mads Bille er uddannet organist og korleder fra Det Jyske Musikkonservatorium med videregående orgelstudier, sangstudier og korlederstudier i England og Sverige. Mads har dirigeret et utal af koncerter i Danmark, det meste af Europa og i USA, primært som dirigent for Herning Kirkes Drengekor.

Sideløbende med arbejdet som dirigent for drengekoret, er Mads kunstnerisk leder af Den Jyske Sangskole, som han stiftede i samarbejde med sin hustru Dorte Bille i 1999. I dag varetager Den Jyske Sangskole et stort netværkssamarbejde, og udbyder blandt andet kurser og masterclasses for musiklærere og korledere, foruden det daglige arbejde med de ca. 200 børn og unge som er elever på Sangskolen. Sangskolen udbyder også, i samarbejde med Holstebro Musikskole, den konservatorieforberedende MGK-uddannelse for unge sangtalenter.

De senere år har Mads Bille beskæftiget sig indgående med sangens rolle i samfundet og korets rolle i gudstjenesten. Begge er hovedtemaer i Mads’ interesse for at udvikle både den folkelige og den elitære sangkultur i Danmark. I 2014 stod Mads Bille, sammen med kollegaen Christian Alstrup, bag lanceringen af det nationale inititativ Sangens Hus, som med støtte fra det danske kulturministerium udgør et nyt samarbejdsforum for sang i Danmark. Sangens Hus åbnede officielt d. 17. marts 2014 med Mads som kunstnerisk leder.