Julian Arp Cello, Tyskland

Julian Arp, født i en familie af musikere i 1981, studerede på Musikakademi Hanns Eisler i Berlin hos Jens Peter Maintz, Boris Pergamenschikow, David Geringas, Eberhard Feltz.

Som solist og kammermusiker har Julian Arp en verdensomspændende koncertaktivitet og spiller i koncertsale som Carnegie Hall i New York, Wigmore Hall i London, Concertgebouw i Amsterdam, Laeiszhalle i Hamburg eller Berlin Philharmonic Hall og vises regelmæssigt På festivaler som Schleswig-Holstein Musik Festival, Rheingau Musikfestival, Beethovenfest Bonn, Festspiel Mecklenburg Vorpommern, Beauvais, Montreux, Kuhmo, SoNoRo Bucharest, Stellenbosch, Stiftfestival, Oxford Chamber Music Festival, “Spannungen” i Heimbach, såvel som IMS Prussia Cove, som har haft både en stærk personlig og kunstnerisk indvirkning på ham.

Kammermusikken kan betragtes som Julian Arps største musikalske dedikation. Sammen med hans langvarige duo-partner pianisten Caspar Frantz, med hvem han har vundet adskillige nationale og internationale prestigefyldte priser, spiller de med nogle af vor tids fineste musikere.

Duo Arp / Frantz har hidtil udgivet tre cd’er med værker af Debussy, Schumann, Chopin, Janacek og Mendelssohn. (Fono Forum: “Duo Arp / Frantz gør musikken til en ren fest. Det lyder og synger.”) Den seneste optagelse omfatter J.S. Bachs sonater for viola da gamba og stykker af den ungarske komponist György Kurtág. Alle tre albums har fået ros og international anerkendelse.

Julian Arp samarbejder i et bredt og varieret repertoire og engagerer sig stærkt i at udføre moderne musik. Komponister som Samir Odeh-Tamimi, Sven-Ingo Koch, Sarah Nemtsov og Violeta Dinescu har skrevet stykker til ham.

Udover sin koncertvirksomhed forpligter Julian Arp sig meget til at undervise og giver regelmæssigt masterclasses i Tyskland og i udlandet.

Siden oktober 2013 har han været undervisning som professor ved universitetet for kunst i Graz, Østrig.

Alle fotos af Julian Arp er taget af Balazs Borocz