Jakob Lorentzen har siden 1997 været organist og kantor ved Holmens Kirke samt slotsorganist ved Christiansborg.
Han er uddannet kirkemusiker ved Det kgl. danske Musikkonservatorium i København 1994 og solistuddannet ved musikkonservatoriet i Paris 1995 afsluttet med „Prix de Virtuosité”.

I Holmens Kirke står han i spidsen for Holmens Kantori og Holmens Barokensemble. Både som dirigent og akkompagnatør har han et tæt samarbejde med DR PigeKoret, vokalensemblet Ars Nova Copenhagen og DR UnderholdningsOrkestret, og han er tilknyttet Det Kgl. danske Musikkonservatorium som lærer i faget Ensemblesang og Det Jyske Musikkonservatorium som underviser i orgelimprovisation.

Som komponist har Jakob Lorentzen skrevet en del værker som er udgivet på danske musikforlag. Jakob Lorentzen medvirker på en lang række cd’er med kor- og orgelmusik; i 2008 udkom en anmelderrost solo cd med orgelværker af Bach, i 2009 cd’en “Sacred Music for trombone and organ” med ny dansk musik for basun og orgel. Aktuelt udkommer Toner fra Christiansborg Slotskirke, med kor og orgelværker.

Jakob Lorentzen har modtaget mange priser og legater. I 2001 modtag han Dronning Ingrids Mindemedalje, 2006 spillede han ved den kgl. dåb i Christiansborg Slotskirke, og i 2007 spillede han ved vielsen af grevinde Alexandra af Frederiksborg.

Ved dette års Klassiske Dage arrangerer/komponerer han musikken til det store børneprojekt, hvor blandt andet et af HKH Prinsgemalens digte sættes i musik.