Jakob Koranyi Cello, Sverige

Den svenske cellist Jakob Koranyi har etableret sig på den klassiske musikscene som en af ​​Europas mest interessante unge solister. Han har turneret flittigt som solist over hele verden og høstet stor anerkendelse for sin faste virtuositet og lidenskabelige musiceren. Koranyi’s store interesse er at skabe innovative programmer i nyskabende konstellationer.

Jakob har været solist med orkestre som Hovkapellet i Stockholm, Hong Kong Philharmonic Orchestra, New Zealand Symphony Orchestra og Arctic Philharmonic Orchestra, og han arbejder jævnligt med dirigenter som Sakari Oramo, Jean-Pascal Tortillier, David Atherton, Jaime Martin og Christian Lindberg.

Koranyi er en engageret kammermusiker og samarbejder med fremtrædende musikere som Yura Lee, Simon Crawford-Phillips og Juho Pohjonen, ligesom han har optrådt i sammen med internationale stjerner som Vilde Frang, Kim Kashkashian, Leonidas Kavakos, Misha Maisky, Martin Fröst, Lawrence Power og Denis Kozukhin. Han inspireres af at arbejde med kunstnere fra andre discipliner og har et varigt samarbejde med danseren Heather Ware. Koranyi optræder jævnligt med The Chamber Music Society i Lincoln Center.

Jakob Koranyi spiller på en Iosephi Gratiani cello, bygget 1756 i Genova.

“A force to be reckoned with”
-The Strad Magazine

http://www.jakobkoranyi.com/

Photo: Anna Lena Ahlström