Holstebro Musikskole Holstebro

Holstebro Musikskole etableredes i 1967 – på samme tidspunkt som flere andre af byens kendte kulturinstitutioner. Den oparbejdede gennem 70’erne et ry som en af landets fremmeste musikskoler med et meget højt aktivitets- og ambitionsniveau. Således oprettedes i 1976 landets første musikalsk grundkursus – en regional musikskoleoverbygning, der  forbereder unge musikere mellem 14 og 25 år til optagelse på konservatoriet.

Mange markante skikkelser i det danske og internationale musikliv har således idag MGK som springbræt for deres karriere.

I starten af 80’erne flyttede musikskolen ud på Bisgårdmark, hvor de velindrettede lokaler var de første i Nordeuropa indrettet udelukkende til musikskoleundervisning. I 2012 opførtes yderligere en orkestersal finansieret af Færchfonden og Holstebro Kommune.

Musikskolen har ialt ca. 2000 elever i alle aldre fordelt på instrumentalundervisning, sammenspil og forskole.

Der eksisterer et meget levende orkestermiljø og landets første profilskole med musik blev oprettet på Sønderlandsskolen i 2008.

Musikskolen er hjemsted for MGK MidtVest, Rytmisk Musik Holstebro, OrkesterMidtVest samt Det danske Ungdomsensemble, DUEN.

Holstebro Musikskole var Årets Musikskole i 2012.

www.holstebromusikskole.dk