Henriette Bonde-Hansen Sopran, Danmark

Siden debuten i 1993 har Henriette Bonde-Hansen gennemgået en kunstnerisk udvikling, der internationalt placerer hende centralt i det lyriske sopran-fag, og hun er en af Danmarks mest lysende kunstneriske begavelser.
Hun har en lang række kvindelige hovedroller på sit repertoire, og hvert af partierne formår hun at karakterisere med både psykologisk indfølelse og stor nuancerigdom. Hun har således optrådt på en lang række danske og udenlandske operascener, bl.a. som Sophie i Rosenkavaleren, Adina i Elskovsdrikken, Julie i Gounods Romeo og Julie, og Susanna i Figaros Bryllup.

Hun er lige så efterspurgt i koncertsalene. Med RadioUnderholdnings-Orkestret har hun bl.a. sunget Pamina i Tryllefløjten, Mozarts Requiem med Adam Fischer i Budapest 1999 og Tivoli 2000, og cd-indspillet August Ennas opera “Den lille pige med Svovlstikkerne”, såvel som værker af Carl Nielsen og Frederick Delius. I 2013 modtog Henriette Bonde-Hansen den prestigefyldte Carl Nielsen pris for sin strålende karriere.

Hendes karriere ligger overvejende i udlandet, men heldigvis gæster hun også den danske nationalscene og koncertsalene. I 2016 er hun således et af hovednavnene ved Klassiske Dage i Holstebro.

onstageartists.com