God musik og lækker mad på Nr. Vosborg

Tag hul på oktober med middag og koncert med Sigurd Barrett eller deltag i søndagsbrunch og hør jazz i verdensklasse

Den første weekend i oktober har Nr. Vosborg to spændende musik- og mad-arrangementer på programmet. Det sker som led i musikfestivalen ”Klassiske Dage”, der løber af stablen i Holstebro og omegn med masser af levende musik og internationale top-artister på plakaten.

Fredag 4. oktober inviterer entertaineren Sigurd Barrett på en musikalsk og eventyrlig aften for voksne med udgangspunkt i et H. C. Andersen-tema.

I 1800-tallet har flere prominente gæster besøgt den prægtige herregård. Blandt andet var H.C. Andersen på sommerophold her i 1859, hvor han fik tid til at digte, lave papirklip og fantasere om stedets mange spøgelser: 

”Gårdens Kapel er forandret til Gjæsteværelse; der sover jeg. En hvid Dame viser sig på dette Sted, men hun har ikke besøgt mig; hun ved vel, at jeg lider spøg, men ikke Spøgeri,” skrev digteren om sit besøg på Nr. Vosborg.

Nr. Vosborgs fantastiske køkken varmer op til koncerten med velkomstdrink og to-retters koncertmenu.

Søndag 6. oktober er der igen musik på programmet, når Anders Bergcrantz Quintet spiller sublim jazz. Trompetisten Anders Bergcrantz er af indtil flere jazzmedier blevet udråbt til den bedste jazztrompetist. Hans ekspressive udtryk emmer af intensitet, samtidig med at han har en sjælden lyrisk side.

Bergcrantz Quintet omgiver sig med fire af den nordiske scenes mest interessante jazzmusikere. Robert Nordmark hører til den absolutte elite af svenske saxofonister, men høres kun sjældent i Danmark. Det rådes der nu bod på. Rytmegruppen, som runder denne kvintet er en af mest sammenspillede trioer. De har spillet over 300 koncerter, og har turneret over det meste af verden med jazzikoner, som David Liebman, Tim Hagans og Jerry Bergonzi.

Med i kvintetten er trommeslager Anders Mogensen, som er født og opvokset i Holstebro. Han er i dag leder af det rytmiske musikkonservatorium i Odense og en meget efterspurgt jazz-trommeslager. 

Det er muligt at tilkøbe adgang til Nr. Vosborgs skønne søndagsbrunch med det bedste fra det vestjyske spisekammer som opvarmning til jazz-koncerten.

Se programmet og bestil billetter på www.nrvosborg.dk

FAKTA: KLASSISKE DAGE – HOLSTEBRO INTERNATIONAL MUSIC FESTIVAL

Klassiske Dage afvikles for 15. år i træk i Holstebro og omegn i perioden omkring første weekend i oktober. Denne gang fra 2. – 6. oktober 2019.

Festivalen er stiftet af kunstnerisk leder og fløjtenist Janne Thomsen. Hun er født og opvokset i Holstebro, hvor hun lærte at spille tværfløjte. I dag bor hun i München og optræder i hele verden.

Årets tema for Klassiske Dage er ”Prayers & Stories” og har i år et omfattende program med klassisk musik og et par afstikkere til folkemusik og jazz.

Klassiske Dage byder på en række danske og internationale solister samt de dygtigste unge talenter fra Danmark. I år vil der desuden være uropførelse af værker af den unge komponist Frederik Zeuthen og Bo Holten. Begge deltager i festivalen.

Festivalens koncerter afvikles i Aarhus, Thorsminde, Løgumkloster, Silkeborg, Vinderup, Ulfborg, Nr. Vosborg, Struer, Viborg – og Holstebro.

Se det store jubilæumsprogram på www.klassiskedage.dk.