Den Danske Strygekvartet Danmark

Den Danske Strygekvartet har verden over etableret et ry for at spille med en integreret lyd, upåklagelig intonation og sublim balance. Siden kvartettens debut i 2002 på Copenhagen Festival, har gruppen haft en forkærlighed for skandinaviske komponister og vor tids komponister. De er tillige højt rost for deres dybsindige og klangskønne fortolkninger af de klassiske mestre, som Beethoven og Haydn, der får yderligere liv og dimensioner tilført ved ensemblets dybe engagement i nordisk folkemusik.

“Dette er en af de bedste kvartetter for vore dages publikum”, skrev Washington Post og i 2017 var deres indspilning af Thomas Adès, Per Nørgaard og Hans Abrahamsen blandt de nominerede til BBC Music Magazin Awards.

Publikum oplever en forbløffende kvalitet fremført af fire helt almindeligt udseende unge fyre. For at citere kvartettens hjemmeside: “Vi betegner ofte for sjov os selv som moderne vikinger – måske en anelse mere harmløse end vore forfædre – vi plyndrer ikke byer eller hærger den engelske kyst! Vi er simpelthen dit hyggelige kvarters lokale strygekvartet – med skæg over gennemsnittet.”

Ensemblet blev grundlagt i 2001, da medlemmerne stadig var studerende. Men det startede egentlig med et almindeligt drengefællesskab omkring computerspil og fodbold tilbage i teenageårene. Næsten ubevist og umærkeligt begyndte deres fælles musikalske interesse at udkrystallisere sig i kvartetspillets kunst.

Den danske Strygekvartet består af Rune Tonsgaard Sørensen og Frederik Øland (violiner), Asbjørn Nørgaard (bratsch) og Frederik Schøyen Sjölin (cello).