Christian Ihle Hadland Klaver, Norge

Christian Ihle Hadland er et af tidens varmeste navne i den unge elite. På bare ti år har han skabt sig et ry som en sand klavertroldmand, en musiker, hvis egenartede, delikate og raffinerede spil har sikret ham koncerter ved de største koncertscener verden over.

Christian opnåede den store internationale opmærksomhed i 2011-13 som ”BBC New Generation Artist”. Som sådan optrådte han med alle BBC’s fem symfoniorkestre over store dele af England med koncerter og live-transmissioner. Som afslutning på denne periode, var han solist i Beethovens 2. Klaverkoncert ved the BBC Proms med Oslo Filharmonikerne under Vasily Petrenko; koncerten blev sendt live, og Hadland blev af Londons kritikere rost for sin “perlemorsglans” og “overjordiske” klang.

Ihle Hadland fik sin professionelle debut med de norske radiosymfonikere, Kringkastingsorkestret, allerede som 15-årig. Han har siden været solist med alle de største orkestre i Skandinavien, herunder de svenske og danske radiosymfoniorkestre, Kungliga Hovkapllet i Stockholm samt Helsinki og Oslo Filharmonikerne. Christian fik sin amerikanske debut med Seattle Symphony Orchestra i 2013 og sin tyske med NDR-orkestret i Hannover.

Hadland er også en meget efterspurgt kammermusiker, ligesom han siden 2010 har været kunstnerisk leder af International Chamber Music Festival i hjembyen Stavanger. Han optræder jævnligt i Londons traditionsrige og prestigefyldte Wigmore Hall, hvor han gav sin solodebut i 2013. Han har tillige i samarbejde med Signum Quartet optrådt på ”BBC Proms Chamber Music Series”. I 2006 akkompagnerede Ihle Hadland selveste sopran-dronningen Renée Fleming ved Nobelprisoverrækkelsen i Oslo.

Christian Ihle Hadland har været nomineret til og har vundet flere priser for sine indspilninger af bl.a. Holberg Variationerne med Ensemble 1B1, en indspilning der i 2015 sikrede dem Norges fineste musikpris, Spellemannprisen. Samme år blev indspilningen af Grieg og Grangers værker sammen med den danske cellist Andreas Brantelid ”redaktørens valg” i Gramophone.

Christian er født i Stavanger i 1983 og modtog som 8-årig sin første klaverundervisning. Allerede i en alder af elleve år optoges han på Rogaland Musikkonservatorium, og i 1999 påbegyndtes lektioner med professor Jiri Hlinka, både privat og ved Barratt Due Musikinstituttet i Oslo.