Cecilia Zilliacus Violin, Sverige

Cecilia Zilliacus er en af ​​Sveriges dygtigste internationale violinister. Hendes alsidige repertoire og levende interesse for nutidig musik har medført samarbejde med et utal af komponister og orkestre. Flere kompositioner er skrevet specielt til hende, således uropførte Cecilia i 2013-14 med Det svenske Hofkapel i Stockholm og “Norrbotten NEO” violinkoncerter af hhv. Anders Nilsson og Fredrik Hedelin. Sammen med dirigent Christian Lindberg uropførtes i 2015 Mika Pelos 2. violinkoncert i Stockholm.

Zilliacus karriere tog fart i 1997, da hun vandt både Det Kongelige Svenske Musikkonservatoriums prestigefyldte konkurrence, solist-prisen, og Den Nordiske Solistbiennale i Trondheim. I 1997-98 var Zilliacus Artist in Residence på Sveriges Radio og i 2001-02, var hun Sveriges repræsentant i det internationale “Rising Star projekt”, et samarbejde mellem nogle af verdens førende koncerthuse.

Zilliacus har indspillet en række albums, hvoraf flere har vundet svenske Grammy’er. I løbet af 2014 indspillede Cecilia sammen med Helsingborg Symfoniorkester og dirigent Daniel Blendulf Carl Nielsens Koncert for violin og orkester, såvel som Nielsens soloværker og sonater sammen med pianisten Bengt Forsberg, som også medvirker ved Klassiske Dage i 2016.

Cecilia Zilliacus er desuden kunstnerisk leder af “Katrina Chamber Music Festival” på Ålandsøerne.

Som solist har Cecilia Zilliacus arbejdet med de fleste svenske symfoniorkestre samt mange nordiske og europæiske orkestre, her kan nævnes “BBC Wales”, “Det Estiske Symfoniorkester”, “Hollands Radiosymfoniorkester” og “Zagreb Philharmonic Orchestra”. Hun har arbejdet med dirigenter som Andrey Boreyko, Baldur Brönniman, Olari ELT’er, Eivind Gullberg-Jensen, Daniel Harding, Okko Kamu, Eri Klas, Susanna Malkki, Joseph Swensen, Arvo Volmer og Benjamin Wallfisch.
Cecilia Zilliacus jævnligt optræder med internationale topnavne som Bengt Forsberg, Martin Fröst, Håvard Gimse, Philippe Graffin, Svante Henryson, Martti Rousi, Paavali Jumppanen, Christian Poltèra, Roland Pöntinen, Sven-David Sandström og Torleif Thedéen .
Hun er også en drivende kraft i den prisbelønnede svenske strygetrio “ZilliacusPerssonRaitinen”, og hun er lektor på og medlem af det Kongelige Svenske Musikkonservatorium.

Zilliacus spiller på en Gagliano-violin, stillet til rådighed af Järnåker Foundation.