Borgmesteren smagte ”Marens Muffin” Pressemeddelse, 28. sep. 2016

Borgmester, H. C. Østerby, Festivaldirektør, Janne Thomsen og Bagermester, Jan Pilmann Pedersen med Marens Muffins

Klassiske Dage hylder Holstebros vartegn ”Maren” med både sød musik og en sød kage.
Borgmesteren har prøvesmagt Marens muffin, og han ku’ li’ den

Giacometti-skulpturen ”Kvinde på kærre” er blevet Holstebros vartegn og symbolet på den levende kultur i kommunen. Og når nu ”Maren å æ woun”, som vestjyderne kalder hende, fylder 50 år, skal det selvfølgelig fejres med kage!

Onsdag formiddag fik borgmester H. C. Østerby mulighed for at prøvesmage ”Marens muffin” hos Café Kagehuset, som sælger den søde kage hele ugen i anledning af musikfestivalen Klassiske Dage.

”Orv, den smager godt! Det er vist lige før, jeg skal spare lidt på frokosten i dag, hvis jeg skal spise det hele,” lød det spontant fra borgmesteren, som roste den fint pyntede blåbær-muffin.

Holstebro Kommune lægger stor vægt på talentudvikling inden for både uddannelse, idræt og kultur, og borgmesteren var især stolt over at høre, at kageopskriften er udviklet af unge bagerlærlinge fra Uddannelsescenter Holstebro, som vandt en konkurrence udskrevet af Klassiske Dage.

Kagen blev præsenteret af Café Kagehusets bagermester Jan Pilmann Pedersen, som har rost de unge for at have udviklet opskriften på en kage, der både smager godt og ser flot ud. Borgmesteren var enig.

”Det er imponerende, at så unge elever kan skabe så fint håndværk. Og det er dejligt at se, hvordan uddannelsesinstitutioner, handelslivet og kulturen arbejder sammen om et projekt som Klassiske Dage,” sagde borgmester H. C. Østerby og tilføjede henvendt til festivalleder Janne Thomsen: ”Har du egentlig standset op og tænkt over, hvordan festivalen har udviklet sig, siden du begyndte for 12 år siden? Dengang stod du nærmest alene med det hele, og det er altså utroligt, så stort og flot, det er blevet,” sagde borgmesteren.

Janne Thomsen benyttede lejligheden til at tænke borgmesteren for kommunens opbakning og engagement i Klassiske Dage.

”Vi har et virkelig godt samarbejde med Holstebro Kommune, som møder os med stor hjælpsomhed og oprigtig interesse for at hjælpe os med at bringe musikken ud til så mange borgere som muligt. Turistbureauet fortjener også ros for en helt fantastisk indsats for aktivt at markedsføre festivalen, så omverdenen også kan se, at Holstebro har et spændende kulturliv,” sagde Janne Thomsen.

Klassiske Dage åbner festivalen med koncert torsdag aften på Knudsens. Her vil kunsthistorikeren Hans Edvard Nørregård-Nielsen byde velkommen med en hyldesttale til ”Maren å æ woun”, hvor efter festivalleder og fløjtenist Janne Thomsen sammen med Klassiske Dages øvrige solister vil spille musik af danske, franske og schweiziske komponister – sidstnævnte blandt andet som en hilsen til ”Marens” skaber, Alberto Giacometti. Åbningskoncerten bliver sendt direkte på Danmarks Radio P2.

Af Thomas Maxe

Nyheder fra Klassiske Dage – se flere nyheder her.