Black Box Dance Company

Siden foråret 2013 har Black Box Theatre i Holstebro haft sit eget dansekompagni:

Black Box Dance Company

Black Box Dance Company startede ud med 6 håndplukkede professionelle dansere fra Europa, men har siden oktober 2014 udvidet til 8 dansere i forbindelse med forestillingerne “PUSH” og “7EVEN”.

Kompagniet består på nuværende tidspunkt af disse unge og talentfulde dansere: Zaneta Majcher (Polen), Charlotte Anne Logan (England), Lionel Ah-Sou (Frankrig), Bartosz Woszczynski (Polen), Marco Rizzi (Italien), Manuel Gaubatz (Tyskland), Emmy Louise Thomsen ( Danmark) og Isabella Harritz Sørensen (Danmark).

I 2013 havde kompagniet premiere på sin første forestilling, der hed “Viva, Vive!”. Siden er det blevet til nyopsætninger som “100 LIKES”,  “PUSH”, koreograferet af den 5-dobbelte Reumertvinder Tim Rushton og “7EVEN”, der er nomineret til en Reumert 2016 i kategorien “Årets Danseforestilling / Performance”. Black Box Dance Company har med sine forestillinger allerede turneret i store dele af verden, de har således udover i Danmark repræsenteret Holstebro i bl. a. Tyskland, Sverige, Brasilien og Tanzania.

Ultimo september 2016 har kompagniet premiere på en helt ny forestilling, der hedder CARMINA BURANA – “Black Box Dance Company with Friends”. I denne forestilling inddrages for første gange talentfulde dansere fra Dansk Talentakademi samt fra Den Kgl. Balletskole i Holstebro, og derudover medvirker en ung kvinde i kørestol, og hun vil blive omdrejningspunktet i forestillingen.

I Holstebro har man i forvejen på mange kulturområder et godt forankret talentudviklingsforløb, der starter allerede fra børnehaveplan. Med Black Box Dance Company bygger man ovenpå dette, så vi på den måde kan styrke hele den stamme af talent, der skyder op. For med unge nyuddannede dansere får man også nogle rollemodeller ind i miljøet – nogle som talenterne kan spejle sig og finde selvtillid i.