Den Danske Strygekvartet nomineret til BBC Music Award 2017 Prisen gik til Smetana Trio


Den Danske Strygekvartet nomineret af BBC

Den Danske Strygekvartet er igen i år på plakaten hos Klassiske Dage – Holstebro International Music Festival. Kvartetten er blevet nomineret til BBC Music Magazines ”Chamber Award”.

Prisen gik til Smetana Trio, men det var stadig utroligt ærefuldt at være nomineret til denne prestigefyldte pris.

Den Danske Strygekvartet er på få år blevet et brandvarmt navn både i ind- og udland. Og nu har engelske BBC’s tidsskrift for klassisk musik netop offentliggjort, at de danske strygere er nomineret til en BBC Music Award 2017 i kategorien for årets bedste kammermusik-indspilning.

Holstebro-festivalen Klassiske Dages kunstneriske leder, fløjtenisten Janne Thomsen, glæder sig over den gode nyhed.

“I min optik præsterer kvartetten højeste internationale kaliber, men er samtidig meget flotte ambassadører for Danmark med indspilningen af komponisterne: Nørgaard, Abrahamsen og Thomas Adès, som modtog Sonningprisen i 2015. Herudover er de fantastiske til at formidle vores kulturelle arv med den nordiske folkemusik og eminente Carl Nielsen-indspilninger. Sidst men ikke mindst: De er lysende rollemodeller for de efterfølgende generationer af unge musikere,” siger Janne Thomsen.

I sin anmeldelse af Den Danske Strygekvartets pris-nominerede indspilning skrev BBC Music Magazine blandt andet:

“Vi synes at vade til knæene i fine, unge strygekvartetter fortiden, men Den Danske Strygekvartet skiller sig ud fra mængden takket være det karakterfulde spil og intelligent, eventyrligt arrangement”.

Stem og vind, er nu afsluttet

Prisuddelingen sker på baggrund af en online-afstemning på BBC’s hjemmeside, hvor alle gratis kan stemme på en favorit indtil den 24. februar.

”Det ville være dejligt, om man kunne vække den danske nationalgejst og give disse fire fremragende musikere det internationale skulderklap, som de klart fortjener. Vi er jo et lille land, så lad os alle gøre en indsats for at støtte dem,” siger fløjtenist og festivalleder Janne Thomsen.

Vi har haft vores egen lille afstemning og fundet en vinder til to billetter til festivalkoncert med kvartetten.

Kvartetten optræder på festivalen, der i år afvikles fra 28. september til den 1. oktober. De to fribilletter gælder et program lørdag den 30. september, hvor blandt andet Den Danske Strygekvartet, Andreas Brantelid, Christian Ihle Hadland og Janne Thomsen optræder i Holstebro.

Det detaljerede program for Klassiske Dage offentliggøres i løbet af foråret.

Hør Den Danske Strygekvartet

BBC Music Magazine har nomineret Den Danske Strygekvartet til en pris for bedste kammermusik-indspilning. Hør lydklip fra indspilningen her:

https://www.ecmrecords.com/catalogue/1458053454/ades-nrgard-abrahamsen-danish-string-quartet-danish-string-quartet

Den Danske Strygekvartet og Andreas Brantelid spillede under Klassiske Dage 2015 Schuberts Strygekvintet i C-dur. Koncerten i Holstebro Kirke blev optaget af DR P2. Hør eller genhør koncerten her: http://www.dr.dk/playlister/p2/2015-10-03/p2-koncerten-2015-10-03/