Andres Kaljuste Bratsch, Estland

Både som dirigent, violinist og bratschist er estiske Andres Kaljuste blevet beskrevet som ‘en musiker med stor karakterfølelse’.

Kaljuste har haft flere dirigent-debuter i 2016/17 sæsonen med orkestre som Helsinki Philharmonic, Tampere Philharmonic, Estlands National Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Oulu Sinfonia, Pori Sinfonietta og St. Michael Strings. For nylig høstede han sammen med Lahti Sinfonia megen anmelderros for et stort anlagt program, som han gennemførte med meget kort varsel, musikken var af Vaughan Williams, Barber og Dutilleux. Sidste sæson omfattede tillige programmer med opera, film og nutidsmusik, herunder den finske uropførelse af Arvo Pärts “Greater Antiphons”, samt opførelsen af samtidskomponisternes showcase under Avanti! XXXI Summer Sounds Festival.

Kaljuste har for nylig afsluttet sin masteruddannelse som dirigent på Sibelius-akademiet, og virker som 1. gæste-solobratschist ved Helsinki Philharmonic. Han er i øjeblikket chefdirigent for symfoniorkestret ved Det estiske Akademi for Musik og Teater.

Kaljuste studerede tidligere violin på Det Kgl. Musikkonservatorium i Stockholm og senere Hochschule für Musik “Hanns Eisler” i Berlin. Herefter fulgte et toårigt stipendium med Academy of Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, som fortsatte i en travl freelancekarriere, hvor Andres har arbejdet med nogle af de bedste britiske orkestre som RPO og Philharmonia samt virket som gæstekonsulent for Uleåborg Sinfonia i Finland. Han har tidligere været instrumentallærer og ensembleleder på Lilla Akademien, der er anerkendt som en af ​​de bedste musikskoler i Skandinavien.

Han debuterede i 2010 med Brahms violinkoncert i Berliner Konzerthaus akkompagneret af Cappella Academica, Som solist har Kaljuste endvidere optrådt med Estlands National Symphony Orchestra, Verona Philharmonic, Tallinn Chamber Orchestra, Beograd Strings og Vanemuise Symphony Orchestra.

www.andreskaljuste.com