Andreas Brantelid Cello, Danmark

Den unge stjernecellist, Andreas Brantelid, har taget den internationale musikverden med storm, og trods sin unge alder er han allerede en af den internationale musikverdens helt store topnavne. Han er en efterspurgt solist over hele verden fra Japan til USA. Andreas Brantelid er årets P2 kunstner på Danmarks Radio i 2017. Han har i 2009 modtaget Kronprinsparrets Kulturpris og i 2015, en måned efter at have gæstet Klassiske Dage, en af landets allerfineste legater, nemlig Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat.

Hans hele fremtoning og musiceren er noget af det mest sublime og overjordiske, man kan opleve i en koncertsal. Han er i den grad ét med sit instrument og den musik, som han tilsyneladende helt ubesværet formidler videre med lethed og indlevelse. Som tilhører føler man nærmest, at man selv kunne gribe en cello og gøre Brantelid kunsten efter.

Andreas Brantelid er tæt på Danmarks svar på et vidunderbarn. Oplært af faderen, Ingemar, der er cellist i Det Kgl. Kapel, debuterede han kun 14 år gammel som solist med faderens orkester. I dag er hans kalender tæt besat, og et enkelt blik viser en meget varieret aktivitet fra mindre kirkekoncerter i Skandinavien til de helt store internationale solistopgaver med orkestre som Norges Radioorkester, Helsinki Philharmonic Orchestra og London Philharmonic Orchestra. Han er tilmed netop blevet udnævnt til adjungeret professor ved Det jyske Musikkonservatorium.

Web: andreasbrantelid.com