6 af 6 stjerner til åbningskoncerten JP-anmelder, Rachel Einarsson begejstret

”Hvis nogen havde bedt om, at det måtte blive en fantastisk, indlevet og helt igennem interessant og hæsblæsende åbningskoncert i år for Klassiske Dage i Holstebro, er det endnu et bevis for, at Gud findes”.

Sådan indleder Rachel Einarsson sin anmeldelse i Jyllands-Posten, hvor hun gav koncerten de maksimale seks ud af seks stjerner.

Koncerten bød på hele to uropførelser, først den blot 23-årige konservatoriestuderende Frederik Zeuthens arrangement af Marin Marais-værket ”La Sonnerie de Saint Geneviève”, som var transformeret fra en barok-trio til en nutidig kvintet spillet af blandt andet de to Holstebro-bysbørn Janne Thomsen (fløjte) og jazz-musikeren Anders Mogensen (trommer).

Dernæst fulgte Bo Holtens ”La Marcia alla Folia”, arrangeret på bestilling af Klassiske Dage og med festivalens kunstneriske leder Janne Thomsen i en gennemgående rolle på tværfløjten.

Og så bød koncerten på en regulær kraftpræstation af finske Christoffer Sundqvist, som ved brug af fire forskellige klarinetter viste hele paletten af sin imponerende kunnen i musik, som Jyllands-Postens anmelder beskriver som ”dansende klesmerstil”.

Jyllands-Postens anmeldelse kan læses af avisens abonnenter her:

https://jyllands-posten.dk/premium/kultur/anmeldelser/klassisk/ECE11577781/musik-og-boen-blev-en-staerk-cocktail-i-holstebro/